Zorg en Zekerheid Leiden heeft al één keer in Arena 1574 gespeeld, maar dat was voor de FIBA Europe Cup. Komende zaterdag is de Leidse ploeg in het nieuwe onderkomen om 20.00 uur gastheer van Landstede Hammers. Een mooie gelegenheid om op zaterdagavond de nieuwe hal te komen aanschouwen.

Zorg en Zekerheid Leiden en Landstede Hammers stonden op 17 september ook tegenover elkaar, toen nog in de Vijf Meihal. De ploeg van coach Doug Spradley was met 62-57 te sterk en veroverde zo de Nederlandse SuperCup.

Landstede Hammers is het reguliere seizoen goed begonnen. LWD Basket (60-93), Den Helder Suns (78-63), Donar (53-75) en Basketbal Academie Limburg (69-61) werden aan de zegekar gebonden. Alleen Heroes Den Bosch slaagde er in om de Zwolse formatie klop te geven, al kostte dat meer moeite dan wellicht verwacht: 71-75.

Daarbij moet worden aangetekend dat Landstede Hammers wel met blessures te kampen heeft. Jack Pagenkopf, die in de wedstrijd om de SuperCup goed was voor 12 punten, 8 assists en 5 steals, is na de openingswedstrijd tegen LWD Basket niet meer in actie gekomen. Tim Hoeve heeft de laatste drie duels ook aan zich voorbij moeten laten gaan.

Darius Quisenberry is momenteel de topschutter aan Zwolse kant. De Amerikaanse guard, die profiteert van de afwezigheid van Pagenkopf, is per wedstrijd gemiddeld goed voor 15.2 punten. Hij wordt op de voet gevolgd door Noah Dickerson. De Amerikaanse center tekent niet alleen voor 13.4 punten, maar pakt ook de meeste rebounds: gemiddeld 7.4 per wedstrijd. Terrence Bieshaar maakt dit seizoen in aanvallend opzicht stappen. Was hij bij Feyenoord gemiddeld goed voor 9.2 punten per wedstrijd, in zijn eerste seizoen bij Landstede is dat gemiddelde opgelopen naar 12.4 punten. Met name van achter de driepuntslijn laat Bieshaar zich gelden. In het duel tegen Basketbal Academie Limburg was het vier van de vijf keer kassa.

Zorg en Zekerheid Leiden begint steeds beter te draaien. Na de dikke nederlaag bij Heroes Den Bosch werd eerst het Franse BCM Gravelines Dunkerque verslagen. Vervolgens werd er in Rotterdam van Feyenoord gewonnen. Afgelopen woensdag had KB Trepca weinig in de melk te brokkelen tegen een na rust ontketend Zorg en Zekerheid Leiden. Luuk van Bree bewaart zijn goede optredens vooral voor de wedstrijden in de FIBA Europe Cup. Tegen de Fransen kwam hij tot 22 punten, woensdagavond zette hij met 28 punten een career high neer. Ook al scoorde Van Bree makkelijk in Kosovo, het hele team presenteerde zich op een prettige manier. Waar de Kosovaren het succes vooral zochten in individuele acties, daar gaf Zorg en Zekerheid Leiden een lesje teamwork aan de tegenstander.

De wedstrijd van zaterdag begint om 20.00 uur. Kaarten zijn hier verkrijgbaar.


BNXT_League Eredivisie LandstedeHammers Preview Thuiswedstrijd

Meer nieuwsberichten