Zorg en Zekerheid Leiden moet nog even wachten voordat bekend wordt wie de tegenstander is in de vierde ronde van het NBB-bekertoernooi. De opponent van de Leidse formatie komt voort uit het duel tussen Onze Gezellen en Uitsmijters.

In de vierde ronde van het NBB-bekertoernooi stromen de clubs uit de Dutch Basketball League in. In drie gevallen nemen clubs uit de DBL het al meteen tegen elkaar op. Dit geldt niet voor Zorg en Zekerheid Leiden. De Leidse ploeg is gekoppeld aan een ploeg uit de eerste divisie.

Op dit moment staat Uitsmijters uit Almelo in de eerste divisie A op een tweede plaats met 10 punten uit 6 wedstrijden. In puntenverlies deelt de ploeg zelfs de eerste plaats met BV Hoofddorp, dat een wedstrijd meer heeft gespeeld. Onze Gezellen uit Haarlem staat met 8 punten uit 6 wedstrijden op de derde plaats. Deze twee ploegen moeten hun wedstrijd voor 3 december afgewerkt hebben.

Zorg en Zekerheid Leiden speelt als hoger uitkomende ploeg niet in eigen huis, maar moet dus naar Almelo of Haarlem afreizen. In principe moet het duel rond 20 december gespeeld worden, maar rond die periode is Zorg en Zekerheid Leiden ook actief voor de FIBA Europe Cup. Er zal dus nog wel een puzzel opgelost moeten worden.

Overigens bestaat de mogelijkheid dat Zorg en Zekerheid Leiden een ronde later nog op BS Leiden kan stuiten. Dit team is namelijk ook nog in de race. Voor 3 december moet BS Leiden op bezoek bij Virtus uit Werkendam. Mocht dat duel gewonnen worden, dan stuit BS Leiden in de vierde ronde op de winnaar van de strijd tussen BV Amsterdam en Dreamfield Dolphins.


Eredivisie

Meer nieuwsberichten