In de Schaapskooi in Bemmel heeft zondagmiddag de loting voor de kwartfinale van de DBL Cup 2021 plaatsgevonden. Onder toeziend oog van Martien Jonker, secretaris van de Dutch Basketball League, verrichtte oud-international Anouk Biesters de loting. Zorg en Zekerheid Leiden werd gekoppeld aan Basketbal Academie Limburg en mag woensdag naar Weert afreizen om te proberen een plaats in de halve finale af te dwingen. Toevallig komen beide ploegen elkaar op 8 en 11 mei ook tegen in de eerste ronde van de play-offs.

De meest in het oog springende wedstrijd is ongetwijfeld die tussen Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketbal dat op eigen terrein de strijd gaat aanbinden met Heroes Den Bosch.

Landstede Hammers krijgt bezoek van The Hague Royals, zoals ook Donar een ploeg uit de Elite B lootte. De Groningers worden woensdag verwacht in Bemmel om het op te nemen tegen Yoast United.

De vier winnaars gaan woensdagavond weer in de koker om te loten wie er in de halve finales tegen elkaar gaan uitkomen. . De twee halve finales worden op vrijdag 30 april afgewerkt. Op zondag 2 mei vindt dan de finale plaats. Ook hier wordt geloot wie zich de thuisploeg mag noemen. Dit duel wordt live uitgezonden door Studio Sport.

Zorg en Zekerheid Leiden speelde dit seizoen één keer tegen Basketbal Academie Limburg. Op 20 januari werd het in de Vijf Meihal 96-69 voor de Leidse formatie. Carrington Love was in dat duel goed voor 24 punten, Emmanuel Nzekwesi noteerde 23 punten en 9 rebounds. Worthy de Jong tekende voor 14 punten, 8 assists en 4 steals. Giddy Potts (4 steals) en Michael Finke sloten allebei af met 13 punten. Aan Weerter zijde was Trevor Jasinsky goed voor 16 punten.

De wedstrijd in Weert begin om 20.00 uur en is live te volgen via het streamingplatform van Eyecons.


BAL DBLCup2021 Eredivisie

Meer nieuwsberichten