Zorg en Zekerheid Leiden speelt aankomende dinsdag voor de Basketball Cup tegen Heroes Den Bosch. Er is in de vierde ronde maar één wedstrijd en deze vindt in Den Bosch plaats, zo heeft de loting uitgewezen. Ongeacht de uitslag van dit duel is er ook al geloot voor de kwartfinale.

In principe had de wedstrijd tegen Heroes Den Bosch al voor de jaarwisseling gespeeld moeten worden, maar dat bleek vooral door de wedstrijden van Zorg en Zekerheid Leiden voor de FIBA Europe Cup geen haalbare kaart. Uiteindelijk werd overeengekomen dat het bekerduel op 14 januari plaats zou vinden. Aanvang: 20.00 uur.

De NBB was voornemens om de kwartfinales, die over twee wedstrijden gaan, op 14 en 16 januari te laten spelen. Mocht het Zorg en Zekerheid Leiden lukken om de Bosschenaren in de Maaspoort te verslaan, dan vindt op donderdag 16 januari al de eerste wedstrijd voor de kwartfinale plaats. Zorg en Zekerheid Leiden speelt dan thuis (aanvang: 20.30 uur) tegen Landstede Hammers, toevallig ook de tegenstander in Leiden op zaterdag 18 januari.

Het spreekt voor zich dat wanneer Zorg en Zekerheid Leiden door Heroes Den Bosch wordt verslagen, dat er dan dus geen wedstrijd op 16 januari is en dat het bekeravontuur voor de regerend bekerhouder ten einde is.


BasketballCup Eredivisie HeroesDenBosch LandstedeHammers

Meer nieuwsberichten