Zorg en Zekerheid Leiden speelt aankomende zaterdag de laatste wedstrijd van de nationale fase. Om 20.00 uur wordt er in het Kalverdijkje aangetreden tegen LWD Basket. Zorg en Zekerheid Leiden won de thuiswedstrijd op 11 november met 72-67.

In die periode maakte Zorg en Zekerheid Leiden een moeilijke fase door. Enkele dagen eerder had de Leidse ploeg in Duinkerken een fiks pak slaag gehad van Gravelines Dunkerque (74-46). Blessures waren toen nog niet aan de orde. Dat gebeurde pas eind 2023, toen achtereenvolgens Stan van den Elzen, Maarten Bouwknecht en Jibbe Sicking langdurig geblesseerd raakten.

In die wedstrijd had Zorg en Zekerheid Leiden het lastig tegen het frivole spel van LWD Basket. Adrian Delph (17 punten) was moeilijk af te stoppen en als de Amerikaan even niet thuis gaf, dan was er altijd wel een andere speler die wist te scoren. Toevallig waren het juist Stan van den Elzen (15 punten) en Maarten Bouwknecht (13 punten) die in dat duel voor de meeste Leidse scores zorgden.

Bij LWD Basket is er sindsdien wel het een en ander veranderd. Jorgen Odfjell is vervangen door Roddy Peters. José Dimitri Maconda was destijds vanwege een blessure niet van de partij. Een week na de nederlaag in Leiden boekte LWD Basket tegen Yoast United (85-70) de eerste overwinning. Ondanks enkele close nederlagen duurde het tot januari voor LWD Basket de tweede zege bij kon schrijven. Dat was het begin van een winning streak van twee duels, in uitwedstrijden nog wel. Den Helder Suns (64-75) en Yoast United (88-90) waren het slachtoffer. Hierdoor deelt LWD Basket momenteel de laatste plaats met Den Helder Suns.

Bij Zorg en Zekerheid Leiden is Brock Gardner aan de selectie toegevoegd en heeft Duko Bos een belangrijkere rol gekregen. Ook Liam van der Schalie en Loek van Zeil kregen afgelopen week tegen Den Helder Suns speeltijd toebedeeld.


BNXT_League Eredivisie LWD_Basket Preview

Meer nieuwsberichten