Datum: zaterdag 22 februari 2020 · 12:30
Team: U16
Locatie: Houtkwartier, Leiden

U16 nu al geplaatst voor Final Four

Het U16-team van Zorg en Zekerheid Leiden is na 20 wedstrijden nog altijd ongeslagen in de competitie. Zonder een aantal sterkhouders moest Binnenland er dit keer aan geloven. De Leidse formatie won overtuigend met 143-66. Met deze overwinning hebben de Leidenaren zich officieel geplaatst voor de Final Four4. Dit mag gezien worden als knappe prestatie, want het team moet nog zes wedstrijden spelen.

De Leidenaren vlogen uit de startblokken en leken er veel zin in te hebben. Door veel druk te geven in de verdediging dwong het al snel een aantal steals af. Hier konden de Leidse jongens snel uit scoren. Wel werd er iets te veel met de handen verdedigd, wat uiteraard afgekeurd werd door de scheidsrechters. Na een 18-3 opening vloog Binnenland in een time-out. Aanvallend hielp dit voor de jongens uit Barendrecht, want na deze time-out kwamen ze een stuk makkelijker tot scoren. De voorsprong aan het eind van het eerste kwart was 38-19. Mooi is dat alle spelers aan Leidse zijde al op het scoreformulier terug te vinden waren.

Het tweede kwart begon een stuk stroever. Het tempo in de wedstrijd ging wat omlaag. Het was ook een stuk slordiger. In de statistieken kon je dat direct terug zien. Waar Zorg en Zekerheid Leiden slechts twee turnovers had in het eerste kwart, waren dat er in het tweede kwart maar liefst zeven. Wel bleef het team verder gecontroleerd spelen. Binnenland mocht slechts één aanvallende rebound pakken in de hele eerste helft. Mede hierdoor kon U16 de kleedkamers met rust opzoeken met een voorsprong van 67-34.

In het derde kwart werd er goed verdedigd door de Leidenaren. Door deze goede verdediging kwam Binnenland erg moeilijk tot scoren. De formatie uit Barendrecht scoorde slechts 9 punten dit kwart. Het was voor Zorg en Zekerheid Leiden U16 alweer een tijdje geleden dat het al in het derde kwart de 100 puntengrens kon aantikken. Het Leidse team mocht het laatste kwart beginnen met een 107-43 voorsprong.

Het slotkwart was wat dat betreft een formaliteit. Verdedigend zwakte het wat af. Ook werden 5 van de in totaal 6 aanvallende rebounds uit de hele wedstrijd in het laatste kwart gepakt door Binnenland. Wel bleven de Leidenaren hard werken tot het eind. Met de 143-66 overwinning heeft Zorg en Zekerheid Leiden zich ook officieel geplaatst voor de Final Four, die in mei afgewerkt wordt.

Volgende week staat er een hele belangrijke wedstrijd op het programma. Voor de halve finale van de NBB Beker mogen de Leidse jongens het opnemen tegen het eveneens nog ongeslagen BAL. De wedstrijd vindt zondag 1 maart om 17:00 uur plaats in Weert.