72-64

Datum: vrijdag 24 september 2021 · 20:30
Locatie: De Maaspoort, Den Bosch

ZZ Leiden start met nederlaag

Zorg en Zekerheid Leiden heeft de eerste competitiewedstrijd met een nederlaag afgesloten. Heroes Den Bosch was na een intense wedstrijd net even sterker dan de Leidse formatie: 72-64. Zorg en Zekerheid Leiden stond vlak voor het einde van het derde kwart no met 44-50 voor, maar leed vooral in het laatste kwart te vaak balverlies. Komende zondag mag de formatie van Geert Hammink al weer aan de bak. Dan in een thuiswedstrijd (aanvang 15.00 uur) tegen Yoast United.

Zorg en Zekerheid Leiden versus Heroes Den Bosch mag dan de rematch zijn van de finale van afgelopen seizoen, maar bij beide ploegen is er wel een en ander veranderd. De Leidse ploeg had het lastig met het snelle spel van de Bosschenaren, die in de personen van Edon Maxhuni en Austin Price er lustig op los scoorden. Dit duo was in de eerste helft al goed voor samen 22 punten. Dat Zorg en Zekerheid Leiden bij rust slechts 4 punten achter stond (34-30), had de ploeg vooral te danken aan een behoorlijk reboundoverwicht en Asbjørn Midtgaard, die voor de pauze al op 10 punten stond.

Daar bleef het ook bij, want Midtgaard kreeg na de pauze telkens met twee verdedigers te maken, waardoor hij niet meer tot scoren kwam en ook geen rebound meer pakte. Zorg en Zekerheid Leiden speelde vervolgens een knap derde kwart. Einaras Tubutis was goed voor drie driepunters en Arunas Mikalauskas gooide ook een bommetje binnen. Vier minuten lang kwam Heroes Den Bosch niet door de Leidse verdediging heen. Van 44-41 werd het in één ruk 44-50. Daarna kwam de Leidse ploeg droog te staan. Jhonathan Dunn was de enige speler die in bijna zes minuten tijd nog een score liet aantekenen.

Bij 48-52 werd aan het laatste kwar begonnen. Heroes Den Bosch opende met een 11-0 run via scores van Keime Helfrich en Maxhuni. Luuk van Bree brak uiteindelijk de ban. Het was een fase waarin de Leidse ploeg veel onnodig balverlies leed. Stond de teller halverwege op 8, aan het eind had Zorg en Zekerheid Leiden 21 turnovers verzameld.

Via Worthy de Jong en Maarten Bouwknecht kwam Zorg en Zekerheid Leiden nog terug tot 60-58, maar een 6-0 run van de thuisploeg zette de formatie van Geert Hammink weer op achterstand. Uiteindelijk werd de wedstrijd afgesloten met een 72-64 nederlaag.

Dat is dan geen verandering ten opzichte van vorig seizoen toen Zorg en Zekerheid Leiden in de drie gespeelde competitiewedstrijden ook drie keer de tegenstander moest feliciteren. Arunas Mikalauskas kwam tot 15 punten, 7 rebounds en 4 assists. Marijn Ververs en Einaras Tubutis waren goed voor 11 punten.