52-76

Datum: zaterdag 7 december 2019 · 14:30
Locatie: Calandhal Hal 2, Amsterdam

Goede zege voor U18

Het U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft afgelopen weekend een goede overwinning behaald. In een uitwedstrijd tegen het Amsterdamse Harlemlakers zegevierde de Leidse ploeg na een ruststand van 34-42 uiteindelijk met 52-76.

Afgelopen zondag stond er weer een spannende pot voor de deur. Na een voor ieder zeer gezellige Sint-periode moest er weer geconcentreerd worden gespeeld door de jongens. De Harlemlakers waren de tegenstanders en die hadden namelijk zeker geen cadeaus bij zich.

Zorg en Zekerheid Leiden begon het eerste kwart erg sterk! Iedereen was zich van zijn taak bewust en voerde dat goed uit. Er werden veel rebounds door onze jongens gepakt, waarin Isai zich met zijn snelle handjes vooral liet gelden. Na de superstart van U18 kwamen de Lakers toch beter in de wedstrijd en vochten zich terug. Niettemin werd het eerste kwart toch met een voorsprong afgesloten doordat iedereen volle bak bleef gaan: 18-22.

In het tweede kwart ging vooral de verdediging nog een stukje beter vallen voor Zorg en Zekerheid Leiden. Er werd weinig weggeven en onze schoten en lay-ups gingen meer en meer vallen. Een aantal jongens liep tegen wat onnodige foutjes op. Al met al was dit kwart nog een beetje beter dan het eerste kwart en werd de score verder uitgebouwd naar 34-42.

In het derde kwart kwamen onze jongens scherp als een mes de kleedkamer uit. De voorsprong werd doorgepakt en liep als een trein. Maar, zoals kan gebeuren in sport, kwam de klad er ook weer in. Coach Edwin had twee time-outs nodig om iedereen weer op het juiste pad te krijgen. Een aantal jongens ging namelijk iets te gehaast spelen en zij waren het overzicht een beetje kwijt in het veld.

Daar heb je dan de helpende hand van de coaches voor nodig om iedereen weer chill te krijgen. Koen speelde echt een heerlijke kwart en bracht de juiste energie weer in het team. Met goed teamwork werd de score uitgebouwd naar 38-54.

In het vierde kwart was iedereen super hard voor elkaar aan het werk. Hierdoor vielen er geen gaatjes en werden er geen makkelijke scores meer weggeven. De Lakers merkte dat er niks te halen viel tegen dit Zorg en Zekerheid Leiden team. Het thuispubliek roerde zich flink, maar dat deerde onze jongens niks. Een meegereisde pauw van Zorg en Zekerheid Leiden plus onze Esther gaven aardig weerwoord aan het thuis publiek. Onze jongens sleepten er gewoon een erg goeie overwinning uit bij de Lakers: 52-76. Knap gedaan!

Kevin was topscorer met 30 punten en had ook nog in totaal 10 rebounds aan beide kanten. Isai had 11 punten 5 assists en 7 rebounds. Senne had 13 punten, 3 assists en 10 rebounds.