Datum: vrijdag 31 januari 2020 · 19:30
Team: U16
Locatie: Houtkwartier, Leiden

U16 wint eerste van twee weekendwedstrijden

De eerste wedstrijd van het weekend voor het U16-team van Zorg en Zekerheid Leiden stond vrijdagavond op het programma. In het Houtkwartier rekende Zorg en Zekerheid Leiden af met Donar, de huidige nummer drie van de ranglijst. De Groningers werden met een 85-56 nederlaag weer terug naar huis gestuurd.

Met 17 turnovers in de eerste helft begon het spel van de Leidenaren vrij slordig. Door in ieder geval goede verdedigende stops te maken kon het team uit de sleutelstad wel de voorsprong pakken. Het eerste kwart werd afgesloten met een 20-11 voorsprong. Even leken de Leidenaren de voorsprong flink uit te breiden. Het team kwam tot 30-13. Donar vluchtte in een time-out. Dit bracht de jongens uit het hoge Noorden uitkomst. Donar kwam via een 0-12 run terug tot 30-25, met nog ruim vier minuten tot rust. Nu was het de beurt aan Zorg en Zekerheid Leiden om een time-out te nemen en het team te herinneren aan de gemaakte afspraken. Dit pakte de Leidenaren goed op, waardoor het alsnog met een solide voorsprong de rust in ging: 41-25.

In het derde kwart wisten de Leidse jongens de voorsprong gestaag uit te bouwen. Via een kwartstand van 26-13 stond er een score van 67-38 op het scorebord na 30 minuten spelen. Wederom zat de verdediging dit kwart weer ontzettend goed in elkaar. Het laatste kwart was in die zin een formaliteit. Dit kwart werd volwassen uitgespeeld, wat resulteerde in een 85-56 overwinning.