Datum: zaterdag 18 januari 2020 · 08:30
Team: U16
Locatie: Sporthal Oostervant, Rotterdam

Gehavend U16 wint bij Divine

Ondanks dat het U16-team van Zorg en Zekerheid Leiden verre van compleet was won het vrij eenvoudig in Rotterdam van Divine met 47-80. Het U16-team moest het doen zonder Marko, Kaya, Boris en Romano. Het team werd deze wedstrijd aangevuld met Loek en Luuk, allebei afkomstig uit U14-1.

De openingsfase was erg sterk van de Leidse jongens. Na drie minuten waren de Leidenaren al uitgelopen naar een 0-8 voorsprong, waarna Divine direct vluchtte in een time-out. Dit bracht echter geen uitkomst voor de Rotterdammers. Zorg en Zekerheid Leiden stoomde door naar 2-19. Dit kwam met name door een goede verdediging en een hoge energie. Er werden dit kwart maar liefst 12 steals gepakt, waaruit 16 punten werden gemaakt. Het kwart werd afgesloten met een 7-27 voorsprong.

Heel even leek Zorg en Zekerheid Leiden de goede lijn uit het eerste kwart door te zetten. Het breidde de voorsprong uit naar 9-34 met mooi team basketbal. Echter stagneerde de score in de resterende minuten tot rust. In de verdediging lieten de Leidenaren wat gaatjes vallen, waardoor Divine te makkelijk tot scoren kon komen. Divine strafte de turnovers van de Leidse jongens daarnaast ook genadeloos af. Het U16-team kon op deze manier niet verder uitlopen. Beide teams zochten de kleedkamers op met een tussenstand van 24-44.

De Leidenaren kwamen goed de kleedkamer uit. Halverwege het derde kwart had Zorg en Zekerheid Leiden middels een 4-17 run de voorsprong uitgebreid naar 28-61. Net als in het eerste kwart kwam dit door een ijzersterke verdediging. Wat bijzonder is, is dat er in de tweede helft van het derde kwart geen enkele score meer aan Leidse zijde is bijgeschreven. Ook Divine wist slecht 4 punten te maken in dit tijdsbestek, waardoor er via een kwartstand van 8-17 en een tussenstand van 32-61 aan het laatste kwart kon begonnen.

In de beginfase van het slotkwart werd er over en weer gescoord. Bij een tussenstand van 37-65 zetten de Leidenaren nog één maal het gas even open. Door een 0-11 run bouwde het de voorsprong uit naar 37-76. Dit was tevens de grootste voorsprong in de wedstrijd voor de Leidse jongens. Uiteindelijk werd de wedstrijd afgesloten met een 47-80 overwinning.

“De jongens hebben het na een mindere wedstrijd vorige week goed opgepakt”, aldus hoofdcoach Wouter Hoogeveen. “Als je vier belangrijke spelers mist, is het zaak dat de bank opstaat. Dit hebben ze vandaag gedaan, dat is mooi om te zien. Wederom het bewijs dat we beschikken over een brede selectie. Sommige delen van de wedstrijd waren ietwat slordig, maar over het algemeen vind ik dat we een goede wedstrijd hebben gespeeld, waar alle acht spelers een bijdrage hebben geleverd.”