92-68

Datum: zondag 29 september 2019 · 16:00

Opnieuw winst voor U21

In een aardig gevulde Vijf Meihal speelde het U21-team van Zorg en Zekerheid Leiden een prima wedstrijd tegen Rowic uit Dordrecht. Via een ruststand van 58-31 wonnen de mannen van Zorg en Zekerheid Leiden met 92-68.

Het eerste kwart liet vlot basketbal zien. Er werden veel fastbreaks gelopen en er werd goed gerebound. De tegenpartij was in het begin nog niet helemaal bij de les, want toen Lucas Kruithof, na een fout op hem, zijn vrije worpen nam gingen de mannen uit Dordrecht bij de tweede vrije worp niet klaar staan om te rebounden. Lucas schoot zijn tweede vrije worp expres mis en Mees van Leeuwen kon snel de bal pakken om te proberen twee punten te scoren. Dit lukte helaas niet maar er werd wel een fout op hem gemaakt zodat ook hij twee vrije worpen mocht nemen. Deze gingen er allebei keurig in. Dit kwart eindigde in een kleine voorsprong voor de Leidse mannen: 31-21.

In het tweede kwart moest er beter verdedigd worden en meer geduld in de aanvallen worden opgebracht. Dit had zeker effect, want door een goede balrotatie en geduld in de aanval werden Mees van Leeuwen en Jeffrey Hesseling in staat gesteld om een driepunter raak te schieten. De verdediging stond ook prima. Met twee mooie blocks van Tijmen de Haas aan het eind van dit kwart gingen de mannen met een ruime voorsprong richting de kleedkamer. Ruststand: 58-31.

Het derde kwart begon met een driepunter van Lucas Kruithof. Op dat moment was het verschil dertig punten in het voordeel voor de Leidse formatie. Beide ploegen scoorden 17 punten in dit kwart zodat dit kwart eindigde met 75-48.

In het vierde kwart liet coach Alpha Sow wederom spelers van de bank de nodige minuten maken. De eerste score aan Leidse kant in dit kwart kwam pas na ruim twee minuten spelen, toen Nezar Kanbier het netje wist te vinden. Er waren twee time-outs vlak na elkaar nodig om de mannen weer bij de les te krijgen. Er werd onvoldoende gefocust in de verdediging waar de mannen uit Dordrecht dankbaar gebruik van maakten en daardoor dit kwart konden winnen. De eindstand werd 92-68.

Coach Alpha Sow gaf na de wedstrijd aan dat er een prima wedstrijd is gespeeld en dat hij blij is met de progressie van het team.

Scores: Mees van Leeuwen 20 (12 rebounds ), Tijmen de Haas 13, Troy Koehler 12, Yaëll dos Santos Borges 12, Lucas Kruithof 11 (13 assists), Sedale Veira 4, Jeffrey Hesseling 4, Bart van Rixtel 4, Rick van der Salm 4, Nezar Kanbier 4, Kasper van Osnabrugge 4

De volgende wedstrijd is op zondagmiddag 6 oktober om 17.00 uur bij Basketbal Academie Limburg in Weert.