69-88

Datum: zaterdag 14 september 2019 · 16:00

U21 verliest eerste competitiewedstrijd

In de Vijf Meihal heeft Zorg en Zekerheid Leiden U21 afgelopen zaterdag de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen verloren. De tegenstander, het sterke Donar uit Groningen, nam met een eindstand van 69-88 de winst mee terug naar het hoge Noorden.

In het eerste kwart was het allemaal nogal onwennig en konden de mannen van Zorg en Zekerheid Leiden de ring niet vinden. Eloi Nimako Sarkodee raakte in dit kwart geblesseerd en kon niet meer verder spelen. Dit kwart eindigde met 14-30. In het tweede kwart werd er beter verdedigd en werd er meer gescoord. Met een ruststand van 33-43 gingen de mannen richting de kleedkamer.

Na de rust ging het aanvallend ook beter, maar inlopen deden de Leidenaren niet. Het derde kwart werd namelijk afgesloten met een achterstand van 11 punten: 53-64. In het vierde kwart konden de Leidse mannen niet meer aanhaken. Aan het eind van het vierde kwart was de eindstand 69-88 en waren de twee punten voor Donar.

“We moeten de komende tijd werken aan een aantal dingen zoals communicatie, man-to-man defense en positieve coaching in het veld”, stelde coach Alpha Sow na afloop. “Het was een zware pot tegen een sterke tegenstander.”

Scores: Troy Koehler 14, Lucas Kruithof 14 (10 rebounds), Yaëll dos Santos Borges 13, Rick van der Salm 10, Kasper van Osnabrugge 8, Mees van Leeuwen 6, Nezar Kanbier 2 en Jeffrey Hesseling 2

De volgende wedstrijd voor de U21-formatie van Zorg en Zekerheid Leiden is vrijdagavond in Den Bosch tegen Heroes Den Bosch.