Datum: vrijdag 13 oktober 2017 · 20:30
Team: U22
Locatie: Houtkwartier, Leiden

U24 slaat voor rust toe

Het DTL-team van Zorg en Zekerheid Leiden won afgelopen vrijdag van Rotterdam Basketbal. Via 49-30 bij rust werd de eindstand van 87-71 bereikt.

De wedstrijd tussen Zorg en Zekerheid Leiden werd op vrijdag gespeeld omdat het eerste team van Zorg en Zekerheid Leiden op zaterdag en Forward Lease Rotterdam op zondag moest spelen. En omdat de Vijf Meihal niet beschikbaar is voor basketbal op vrijdag, werd er in de thuishaven van BS Leiden (Houtkwartier) gespeeld.

In het begin gingen de ploegen nog gelijk op, maar in het tweede deel van het eerste kwart sloeg Zorg en Zekerheid Leiden een gaatje. Via 25-10 werd de 49-30 ruststand bereikt. De thuisploeg speelde aanvallend prima, maar verdedigend werd het in het tweede kwart wat slordiger.

In de tweede helft werd het verdedigend alleen nog maar slechter aan Leidse zijde, maar ook aanvallend ging het minder. Beetje bij beetje kwamen de bezoekers dichterbij en met nog vijf minuten te gaan was het verschil nog maar zes punten: 71-65. Met Rens Butter, die in 19 minuten 24 punten scoorde, weer op het veld kreeg Zorg en Zekerheid Leiden de controle weer terug en won het uiteindelijk toch nog met ruim verschil: 87-71.

“Aanvallend was het een stuk beter dan de eerste wedstrijden, al werden we in de tweede helft slordig en hadden we teveel turnovers”, stelde coach Richard den Os na afloop. “Verdedigend was het vandaag slecht. We gaven de schutters van Rotterdam teveel ruimte en waren dramatisch in de verdedigende rebound. Zeker de tweede helft was het niet goed en zorgen we er eigenlijk zelf voor dat het nog een wedstrijd werd. Gelukkig pakken we het in de laatste minuten weer op en winnen we de wedstrijd.”