Datum: zaterdag 18 maart 2017 · 14:00
Team: U18
Locatie: Vijf Meihal, Leiden

U18 wint van Den Helder

Het U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft afgelopen zaterdag het jonge, maar sterke team van Noordkop Den Helder verslagen. Na een ruststand van 43-38 werd het uiteindelijk 79-72 voor de Leidse formatie.

Noordkop, dat getraind en gecoacht wordt door de ervaren Gerard Luyckx, heeft een jong maar uitgebalanceerd team. Een goede pointguard, drie goed schietende forwards van meer dan twee meter en een center van 2.12 meter. De uitwedstrijd was na een langdurige achterstand toch nog gewonnen met zes punten verschil.

De opening is voor Den Helder. Met twee driepunters is het 4-6. Bij 13-13 plaatst de thuisploeg een run van 19-13 is het 22-14 aan het eind van het eerste kwart. In het tweede kwart blijft het verschil schommelen tussen de zes en tien punten en via een 21-21 kwartstand is het 43-38 bij rust. Dit verschil had groter kunnen zijn als de thuisploeg niet dertien van haar vrije worpen had laten liggen.

Het begin van de tweede helft is voor Zorg en Zekerheid Leiden. Met zowel scores van ver weg als dicht bij is het na zeven minuten spelen 59-43. Dit is ook meteen het grootste verschil in de wedstrijd. Hoogtepunt in deze periode is een tweehandig dunk van jongeling (15 jaar) Troy Koehler. Slordig spel aan de kant van Zorg en Zekerheid Leiden volgt en de bezoekers uit Den Helder ruiken hun kans. Bij het ingaan van het laatste kwart is het 67-55. Noordkop zet nog één keer aan en met nog vier minuten spelen is het 73-66. Verder laat de thuisploeg het niet komen en de Leidse winst wordt begroet bij 79-72.

“We speelden bij vlagen goed basketbal”, liet coach René Mulder na afloop weten. “De voorsprong bij rust had groter moeten zijn, maar de realiteit was anders. Iedere speler heeft flink kunnen bijdragen aan deze overwinning. Komend weekend wacht de uitwedstrijd tegen Lokomotief op zondag in Rijswijk. Dan kunnen we zien hoever we echt staan.”

Scores: Roelof Schraa 14, Quinten Wijnen 14, Wouter Luijk 12, Troy Koehler 10, Lukas de Haas 7, Jim Blom 7, Lucas Kruithof 7, Bart van Rixtel 4, Rick van der Salm 2 en Sander Korteweg 2.