74-61

Datum: woensdag 7 september 2016 · 20:30

U24 geeft Punch klop

Het U24-team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft woensdag 7 september het herenteam van Punch klop gegeven. Na een ruststand van 43-31 werd het uiteindelijk 74-61 voor de mannen van coach Richard den Os.

Zorg en Zekerheid Leiden opende de wedstrijd met Siem Willems, Marijn Ververs, Marc Knepa, Rens Butter en Jan Driessen. Na drie minuten spelen stonden beide ploegen nog op gelijke hoogte: 8-8. Vanaf dat moment sloot de Leidse verdediging perfect. Het zou pas tot de tweede minuut van het tweede kwart duren voor Punch de scorer weer wat werk wist te bezorgen. Zorg en Zekerheid Leiden, dat nog zonder Leratho Biekman aantrad, was op dat moment al weggelopen naar een 26-8 voorsprong (24-8 na tien minuten). Binnen drie minuten zaten de Delftenaren echter weer enigszins in de wedstrijd: 29-21. Met een dunk bepaalde Knepa de ruststand op 43-31.

In het derde kwart kwamen de bezoekers weer een klein beetje dichterbij. Met nog twee minuten te spelen werd de marge teruggebracht naar zeven punten: 55-48.Vier punten op rij van topscorer Ververs (12 punten) bezorgden de Leidse ploeg weer wat lucht: 59-51.

Na vier minuten spelen in het laatste kwart moest Zorg en Zekerheid Leiden toezien dat Punch tot op vijf punten naderde: 61-56. Twan Polman en Okke Hoonhout brachten het verschil weer op negen punten (65-56). Daarna bleef het verschil zo rond de tien punten hangen. Een driepunter van Butter bepaalde vervolgens de eindstand op 74-61.

Rens Butter zat met 11 punten ook in de dubbele cijfers. Siem Willems noteerde 10 punten.