Zorg en Zekerheid Leiden Basketball maakt ook komend seizoen gebruik van talenten uit de opleidingsteams om op die wijze de hoofdmacht te ondersteunen. Het technisch hart van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft een viertal spelers geselecteerd dat met de selectie mee gaat trainen en met regelmaat wordt ingezet bij de wedstrijden, te weten Mees van ’t Hoff, Kevin Jonathan, Max Pikaar en Romano Sibilo.

Mees van ’t Hoff is een center van 2.08 meter. Twee seizoenen geleden maakte de nu 19-jarige Van ’t Hoff deel uit van het U18 team van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. Voorheen speelde hij bij Hoppers uit Hoorn. Afgelopen seizoen kwam hij uit voor EABN, een Amerikaanse prep-school in Orlando. “Ik heb daar veel van de Amerikaanse speelstijl geleerd en veel uren gemaakt met trainingen en wedstrijden.”

Van ’t Hoff was erg blij toen hij hoorde dat hij deel ging uitmaken van de selectie. “Dit is iets waar je natuurlijk veel over nadenkt als jeugdspeler, dus om er nu bij te horen is ontzettend vet en motiverend. Ik kijk er heel erg naar uit om in een omgeving te zitten waar ik veel uren kan maken en veel kan leren.” Van ’t Hoff verwacht zich te ontwikkelen als basketballer, maar ook als professional. “Ik weet zeker dat ik veel ga leren van coach Hammink en mijn medespelers die meer ervaring hebben dan ik. Ik hoop in de loop van het seizoen een echte toevoeging te zijn voor het team door met veel energie te spelen en hard te werken.”

Kevin Jonathan is een 2.01 meter lange small forward. De 18-jarige Jonathan begint aan zijn derde seizoen bij Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. Afgelopen seizoen speelde hij in het U18-team van de Leidse club. Voor zijn komst naar Leiden kwam Jonathan uit voor het Voorburgse CobraNova.
Jonathan was verbaasd dat juist hij werd uitverkozen door Geert Hammink. “Er zijn veel andere spelers die ook gekozen hadden kunnen worden, maar natuurlijk ben ik heel bij. Ik verwacht veel ervaring op te doen en ook veel vooruitgang te boeken als basketballer. Ik ga aan het begin waarschijnlijk wel moeite hebben met het niveau”, stelt Jonathan realistisch.

Romano Sibilo kwam voor de start van afgelopen seizoen van Apollo Amsterdam over naar Zorg en Zekerheid Leiden. De 1.91 meter lange guard, die in 2019 jeugdinternational was bij de U15-selectie van de Orange Lions, ging in Leiden spelen bij het U16-team. De 16-jarige Sibilo was vervuld met trots dat hij was uitgekozen om mee te doen met het eerste team. “Ik moest het eerst even beseffen, maar ben erg blij.” Aankomend seizoen ziet Sibilo als een leerjaar, waarin hij verwacht vooral beter te worden door bij het eerste team mee te trainen. “Ik wil aankomend seizoen grote stappen vooruit zetten in mijn basketbalspel.”

Net als Sibilo maakte Max Pikaar in 2019 deel uit van de nationale U15-selectie. De 2.04 meter lange small forward kwam afgelopen seizoen ook uit voor het U16-team van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. Pikaar begon in Leiderdorp in de U12 en stapte over naar de Leidse club toen hij in de U14 mocht gaan spelen. Het voelde voor Pikaar onwerkelijk aan dat hij op z’n vijftiende al gevraagd werd voor het vlaggenschip van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. De zoon van oud-international en voormalig Leiden-speler Marco Pikaar geeft eerlijk toe dat hij geen hoge verwachtingen heeft voor aankomend seizoen. “Het wordt vooral veel luisteren en leren.”

Geert Hammink heeft een aantal jeugdselectietrainingen bijgewoond. “Petje af over het verrichte werk in de opleiding hier in Leiden de afgelopen jaren. Er loopt veel goed opgeleid talent. Als coachingstaf hebben we gekeken naar de combinatie van karakter, talent en mogelijke ruimte tot verdere groei. We hebben met de jongens geschakeld en waar nodig met de ouders en de trainers van U22 en U18. Mees, Kevin, Romano en Max zijn allen verschillende spelers en hebben ook het een en ander gemeen, waaronder ruimte voor groei en ambitie. Wij gaan hard werken met deze jonge spelers en bijdragen aan de individuele ambities die zij koesteren.”

De selectie van Zorg en Zekerheid Leiden telt nu twaalf namen: Worthy de Jong, Marijn Ververs, Troy Koehler, Luuk van Bree, Desure Buie, Emmanuel Nzekwesi, B.J. Stith, Michael Finke, Mees van ’t Hoff, Kevin Jonathan, Romano Sibilo en Max Pikaar.


Eredivisie Jeugdspelers KevinJonathan MaxPikaar MeesvantHoff

Meer nieuwsberichten