Zorg en Zekerheid Leiden staat zaterdag weer een zwaar karwei te wachten. Net als donderdag is Landstede Hammers de tegenstander en dat pakte voor de Leidse ploeg niet goed uit. De bekerwedstrijd uit de kwartfinale ging met 72-88 verloren. Het duel van zaterdag is voor de competitie.

Het zijn drukke tijden voor Zorg en Zekerheid Leiden. In acht dagen tijd moet de ploeg vier wedstrijden spelen, waaronder één tegen Heroes Den Bosch (afgelopen dinsdag) en twee tegen Landstede Hammers (afgelopen donderdag en deze zaterdag). Dan helpt het niet echt wanneer Nuni Omot alleen tegen Heroes Den Bosch een paar minuutjes inzetbaar was en ook andere spelers niet okselfris aan wedstrijden kunnen beginnen. Negen wedstrijden alleen in de maand januari is natuurlijk ook gekkenwerk en vragen om problemen.

De krachtinspanning van afgelopen dinsdag is misschien net iets teveel van het goede geweest. De Leidse ploeg keek halverwege het derde kwart tegen een 66-50 achterstand aan. Met vechtbasketbak en de laatste restjes energie werd Heroes Den Bosch alsnog achterhaald en verslagen met 89-92.

Dat was natuurlijk een mooie zege tegen de aloude aartsrivaal en het zorgde ervoor dat Zorg en Zekerheid Leiden zich voor de kwartfinale van het bekertoernooi wist te plaatsen. Gezien het resultaat van afgelopen donderdag tegen Landstede Hammers is het niet ondenkbaar dat de regerend bekerhouder in de kwartfinale zijn eindpunt ziet. Tenzij er volgende week zaterdag met 17 punten verschil in Zwolle wordt gewonnen.

Dat is echter voor later zorg. Nu is de blik weer even op de Dutch Basketball League gericht. Zorg en Zekerheid Leiden heeft een achterstand van zes punten op de Zwolsekoploper. Dit is natuurlijk ook te wijten aan de averij die de Leidse ploeg in uitwedstrijden bij Aris Leeuwarden en Basketbal Academie Limburg opliep. Zorg en Zekerheid Leiden is wel een van de twee ploegen die van Landstede Hammers hebben gewonnen. Een competitiezege zou zeer goed uitkomen voor Zorg en Zekerheid Leiden om zodoende het gat met de Zwollenaren te verkleinen en in het spoor te blijven van Donar en Heroes Den Bosch.

Het is te hopen dat Omot weer wat minuten kan maken, want anders moet de klus weer geklaard worden met zeven spelers. Dat is tegen een ploeg als Landstede Basketbal niet eenvoudig, want de Zwolse formatie heeft op de bank vier spelers die het niveau ook makkelijk aankunnen. Wat Zorg en Zekerheid Leiden wel in de gaten moet houden, is het buffelwerk van Mohamed Kherrazi en de driepunters van Martez Walker en Sherron Dorsey-Walker. Die twee mogen onder geen voorwaarde de tijd krijgen om aan te leggen, zelfs niet wanneer twee meter van de driepuntslijn zijn verwijderd.

De topper in de Vijf Meihal begint zaterdag op de normale tijd van 20.00 uur. Het team kan alle steun goed gebruiken. Kom naar de hal en moedig jouw favorieten aan. Als het publiek achter Zorg en Zekerheid Leiden gaat staan, is het net alsof er een extra speler aan de ploeg is toegevoegd. Kaartjes zijn hier te verkrijgen.


Eredivisie LandstedeHammers Thuiswedstrijd

Meer nieuwsberichten