Als je de kop leest, zou je verwachten dat Zorg en Zekerheid Leiden in de achtste finales van de Basketball Cup aan moet treden tegen promotiedivisionist Lokomotief. Dat is echter niet het geval. De Leidse ploeg neemt het donderdagavond in Rijswijk om 21.00 uur op tegen het tweede team van Lokomotief.

Zorg en Zekerheid Leiden staat al anderhalve week stil. De uitwedstrijd tegen Apollo Amsterdam kon geen doorgang vinden vanwege malheur met de schotklokken. Deion Hammond en Erikas Venskus zouden in dat duel niet in actie komen vanwege blessures, maar wellicht zijn ze donderdagavond weer in staat om te spelen.

Het tweede team van Lokomotief, waarvan alleen Martijn van Vliet ook voor de hoofdmacht uitkomt, moest drie ronden overleven om tot de laatste zestien te reiken. Op 22 oktober werd SBU in eigen huis met 70-55 teruggewezen. In de tweede ronde was US Amsterdam vanwege blessures niet in staat een team samen te stellen, waarop de Rijswijkse formatie vrije doortocht kreeg naar de derde ronde. Daarin was de eerste divisionist na twee verlengingen te sterk voor het één klasse hoger uitkomende CobraNova: 90-88.

Coach Tim Kortekaas geeft meteen grif toe dat zijn ploeg absoluut niet favoriet is in het bekerduel in Sporthal De Altis. “Binnen de heren 2 groep hebben wij echter een groep jonge spelers die de ambitie hebben om op het niveau waar Zorg en Zekerheid Leiden op speelt te acteren. Voor hen biedt deze wedstrijd een mooi podium om hun kwaliteiten te laten zien. We gaan gewoon spelen en na 40 minuten, of zoals vorige week wat meer, kijken we wel wat er op het scorebord staat.”

Ian van Loon is een speler die wel in de promotiedivisie is uitgekomen. Daarnaast wordt het team aangevuld met drie spelers van U18 (Miles de Koning, Tristan Wildering en Teis Hümmels) en één van U16 (Chermano van la Parra). Gijs Bartman komt ook nog uit voor U20.

De wedstrijd is te volgen via een livestream.


BasketballCup Eredivisie Lokomotief

Meer nieuwsberichten