Voor Zorg en Zekerheid Leiden begint de nieuwe competitie met de laatste tegenstander uit de Dutch Basketball League. De Domestic Round is het Nederlandse deel van de BNXT League. De Leidse ploeg gaat vrijdagavond op bezoek bij Heroes Den Bosch en speelt vervolgens aankomende zondagmiddag thuis tegen Yoast United.

Heroes Den Bosch heeft zich prima geroerd op de transfermarkt. Vooral de Nederlandse kern (Boy van Vliet, Thomas van der Mars, Morgan Stilma) werd aanzienlijk versterkt met Mohamed Kherrazi, Keime Helfrich en Shane Hammink. De carrière van Stefan Wessels als actieve basketballer is ten einde gekomen. Hij is nu general manager. De zeven buitenlandse krachten vertrokken naar andere oorden. Mike Carlson, Austin Price, Clay Mounce en de Fin Edon Maxhuni zijn de nieuwe buitenlandse krachten.

In de voorbereiding zette Heroes Den Bosch prima resultaten neer. Zorg en Zekerheid Leiden kan de borst dus nat maken. Het duel in de Maaspoort begint om 20.30 uur.

Nog geen 48 uur later staat de tweede speelronde al op de rol. Zorg en Zekerheid Leiden mag het zondag om 15.00 uur dan opnemen tegen Yoast United. De ploeg uit Bemmel debuteerde afgelopen seizoen op het hoogste niveau, maar heeft nog niet in de Vijf Meihal gespeeld. Zorg en Zekerheid Leiden won de enige ontmoeting in Bemmel.

Yoast United heeft wel de nodige veranderingen ondergaan. Leuk is dat er ook een nieuwe coach is aangetrokken, die enkele jaren terug in Leiden de scepter zwaaide, namelijk de immer vriendelijke Paul Vervaeck. Hij wordt overigens geassisteerd door Jeroen van Vugt, met wie hij al samenwerkte als coach van de nationale jeugdselecties.

Wat voor tegenstand Yoast United kan bieden, is nog niet echt duidelijk. In de voorbereiding werd er wel verloren van Heroes Den Bosch met 66-90, maar waar de Leidse ploeg vrijdagavond al in actie moet komen, daar begint Yoast United pas op zondagmiddag.

Het is in ieder geval lekker uitkijken naar de wedstrijd van zondag, een ideale gelegenheid om de winnaar van de SuperCup toe te juichen. De hal mag nu vol en de anderhalve meter afstand wordt aankomende zaterdag afgeschaft. Tickets voor deze wedstrijd kun je hier aanschaffen.


BNXT_League competitiestart Eredivisie thuiswedstrijd

Meer nieuwsberichten