Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft de eerste nieuwe speler voor het aankomende seizoen binnen. Tayler Persons heeft zojuist zijn handtekening gezet onder een contract voor één seizoen. De 1.91 meter lange Amerikaan moet in de selectie van coach Rolf Franke de lijnen op het veld gaan uitzetten. De 23-jarige spelmaker genoot zijn opleiding bij Ball State University.

Tayler Anthony Persons (geboren 31 augustus 1995) speelde high school voor Kokomo, het team van zijn geboorteplaats. De spelverdeler werd drie keer gekozen in het All-North Central Conference First team. Twee keer werd hij uitgeroepen tot Conference MVP. In zijn laatste jaar tekende Persons voor 18.2 punten per wedstrijd.
Persons begon zijn collegeloopbaan bij Northern Kentucky. Hij leidde dat team in het seizoen 2014-2015 in punten (13.1), assists (3.7), steals (1.1) en minuten (28.7). Het leverde hem de status van Atlantic Sun Freshman of the Year en een plaats in het All Atlantic Sun Second Team.

Na dat seizoen stapte Persons over naar Ball State University. Na een jaar niet gespeeld te hebben (dat is een regel bij een overstap) kwam hij nog drie seizoenen in actie. Persons startte alle 99 wedstrijden waarin hij speelde. Hij was de eerste Cardinal met meer dan 1.500 (1.558) punten en 400 (447) assists. Over zijn carrière bij Ball State University was Persons gemiddeld goed voor 15.7 punten en 4.5 assists. In elk seizoen behoorde hij tot de All-MAC (Mid-American Conference) spelers; twee keer in het tweede team van de conference en één keer in het derde team van de conference. Zijn laatste seizoen sloot Persons af met gemiddeld 16.7 punten, 4.3 assists, 4.0 rebounds en 1.1 steals per wedstrijd.

“Met Tayler Persons zetten we een eerste stap om ons nieuwe team voor komend jaar op te bouwen”, geeft coach Rolf Franke te kennen. “Persons heeft in college laten zien te kunnen scoren, passen en verdedigen. Daar hebben we hem op geselecteerd.”


Eredivisie

Meer nieuwsberichten