Zorg en Zekerheid Leiden Basketball is verheugd te melden dat Jibbe Sicking vandaag zijn handtekening onder een contract heeft gezet dat hem voor de komende drie jaar aan de club verbindt. De 18-jarige jeugdinternational komt over van Apollo Amsterdam.

Jibbe Sicking (geboren 25 december 2004) speelde in het seizoen 2021/2022 al één wedstrijd in de BNXT League namens Apollo Amsterdam. Afgelopen seizoen kwam Sicking tot 24 wedstrijden. In 10 gevallen maakte hij deel uit van de starting five. De 2.05 lange forward stond gemiddeld 19 minuten binnen de lijnen. Daarin was hij goed voor 6.9 punten, 0.8 rake driepunters en 2.9 rebounds. Naarmate het seizoen vorderde, nam zijn speeltijd toe. In de BNXT play-offs kwam hij in de twee wedstrijden tegen Okapi Aalst tot 19 (season high) en 13 punten. In een wedstrijd voor de Elite Silver pakte Sicking tegen datzelfde Okapi Aalst 7 rebounds.

In de afgelopen jaren maakte Sicking geregeld deel uit van Nederlandse jeugdteams. Deze zomer was hij nog actief met het Nederlands team onder 20 jaar op de Europese kampioenschappen in de Division B. In zeven wedstrijden kwam Sicking gemiddeld iets meer dan 25 minuten in actie. Daarin was hij goed voor 13.7 punten, 0.7 rake driepunters, 3.4 rebounds en 1.1 assists per wedstrijd. Zijn hoogste score behaalde Sicking in de gewonnen wedstrijd om de vijfde plaats tegen Portugal. Sicking tekende toen voor 23 punten. Daarnaast had hij in dat duel ook nog 5 rebounds en 3 assists.

Het aantrekken van Jibbe Sicking past volgens Rob van Hooven, bestuurslid Technische Zaken, in het beleid van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball om continu te spelen met een sterke Nederlandse kern van spelers. “Het driejarige contract met Jibbe laat zien dat wij als club vertrouwen hebben in jong talent en dat ook verder willen ontwikkelen. Lucas Kruithof hebben wij om dezelfde reden langdurig vastgelegd. Daarnaast kloppen jongens als Duko Bos, Liam van der Schalie en Loek van Zeil nadrukkelijk aan de poort.”

“We zijn blij dat Jibbe heeft besloten om zijn professionele carrière bij ons voort te zetten”, stelt coach Doug Spradley. “Hij is een jonge speler met veel potentieel. Ik kijk ernaar uit om deel uit te maken van zijn ontwikkeling.”

Met het vastleggen van Sicking telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu acht contractspelers: Marijn Ververs, Maarten Bouwknecht, Stan van den Elzen, Luuk van Bree, Lucas Kruithof, Roeland Schaftenaar, Tajion Jones en Jibbe Sicking. Daarnaast gaan de jongelingen Duko Bos en Liam van der Schalie komend seizoen opnieuw meedraaien.


Eredivisie Jibbe_Sicking Spelersnieuws

Meer nieuwsberichten