Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft voor de rest van het seizoen Brock Gardner aangetrokken. De 2.01 meter lange Amerikaan moet de door blessures van Stan van den Elzen en Maarten Bouwknecht gedecimeerde selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball versterken. De 26-jarige forward komt over van Panteras, dat in Mexico op het hoogste niveau uitkomt.

Brock Gardner (geboren 11 november 1997) begon zijn collegeloopbaan in 2016 bij Liberty in de Big South. Na één seizoen stapte de Amerikaan over naar Master’s University, waar hij naam maakte als een van de meest explosieve scorers van de laatste twee decennia. In zijn drie seizoenen bij Master’s was Gardner gemiddeld goed voor 15.3 punten per wedstrijd. Daarnaast nestelde hij zich ook in de alltime top-10 van zijn college bij blocks en schotpercentage. Zijn laatste seizoen bij Master’s (seizoen 2019-2020) sloot hij af met een gemiddelde van 19.2 punten per wedstrijd. In een reeks van vijf wedstrijden rond de kerstperiode scoorde hij drie keer 40 punten of meer, in die andere twee wedstrijden kwam Gardner tot 34 punten.

Na college trok hij naar Europa. In eerste instantie speelde Gardner een seizoen in Portugal. Bij Ovarense Gavex kwam hij tot gemiddeld 10.7 punten, 4.8 rebounds, 1.6 assist en 1.1 steals per wedstrijd. Vervolgens speelde Gardner twee seizoenen voor Oberwart, dat op het hoogste niveau in Oostenrijk uitkomt. In het seizoen 2021-2022 noteerde Gardner 10.0 punten, 6.9 rebounds, 1.4 assists en 1.0 steals. Afgelopen seizoen was hij in gemiddeld 29 minuten gemiddeld goed voor 14.0 punten, 5.3 rebounds, 1.8 assists en 1.3 steals. In augustus 2023 verkaste Gardner naar Mexico. Voor Panteras de Aguascalientes speelde hij tot eind november 32 wedstrijden. In gemiddeld 18 minuten kwam Gardner tot 8.0 punten, 3.4 rebounds, 1.2 assists en 0.8 steals. Met zijn veelzijdigheid en kracht is Gardner in staat om zowel inside als van buiten de driepuntslijn te scoren.

“We waren op zoek naar een speler die op meerdere posities uit de voeten kan”, legt coach Doug Spradley uit. “En een speler die bij onze groep en onze spelersstijl past. Met zijn lengte en capaciteiten kan Brock op meerdere posities spelen als dat nodig is.”


Brock_Gardner Eredivisie Spelersnieuws

Meer nieuwsberichten