Het heeft lang geduurd en ook vanavond was het nog spannend tot het einde, maar Heroes Den Bosch heeft de vijfde en beslissende wedstrijd tegen Donar met 90-83 gewonnen. Dit betekent dat Zorg en Zekerheid Leiden het in de finale gaat opnemen tegen Heroes Den Bosch.

Het thuisvoordeel is dus voor de ploeg uit Den Bosch. Het gevolg hiervan is dat de eerste wedstrijd van de finale komende dinsdag (28 mei) om 20.00 uur in Den Bosch wordt afgewerkt. Zorg en Zekerheid Leiden speelt vervolgens thuis op donderdag 30 mei, aanvang 20.00 uur. Wedstrijd 3 is dan weer in Den Bosch, op zaterdag 1 juni. Net als alle andere duels begint deze wedstrijd ook om 20.00 uur.

De finale is een best of five, wat betekent dat een ploeg drie keer moet winnen om zich tot landskampioen te mogen kronen. Het kan dus zijn dat er meer dan drie wedstrijden nodig zijn. Mocht er een vierde wedstrijd noodzakelijk zijn, dan wordt die in Leiden afgewerkt op dinsdag 4 juni. Een eventuele vijfde wedstrijd staat geprogrammeerd voor donderdag 6 juni in Den Bosch.


BNXT_League Eredivisie Finale HeroesDenBosch Play-offs

Meer nieuwsberichten