Voor de vijfde keer in de historie gaat Zorg en Zekerheid Leiden de strijd aan om de SuperCup. De nieuwe coach Rolf Franke mag dus meteen aan de bak. De wedstrijd om de SuperCup vindt op zaterdag 6 oktober plaats in MartiniPlaza. Als landskampioen heeft Donar immers het thuisvoordeel. Het duel begint om 19.30 uur.

De SuperCup werd in 2011 in het leven geroepen. Het eerste duel vond nog op neutraal terrein plaats. In Utrecht was de toenmalige landskampioen Zorg en Zekerheid Leiden te sterk voor bekerwinnaar GasTerra Flames Groningen met 66-60. Een jaar later vormde De Maaspoort het decor voor de SuperCup. Opnieuw wist Zorg en Zekerheid Leiden de cup naar de Sleutelstad te halen. Landskampioen EiffelTowers Den Bosch werd met 57-67 verslagen.

Tot een Leidse hattrick kwam het echter niet. Hoewel Zorg en Zekerheid Leiden als regerend landskampioen thuisvoordeel had, ging bekerwinnaar SPM Shoeters er met de SuperCup vandoor: 47-68.

In 2014 streed Zorg en Zekerheid Leiden wederom om de SuperCup. Als verliezend bekerfinalist moest de Leidse ploeg op bezoek bij de toenmalige landskampioen Donar. De Leidse ploeg moest met 78-67 zijn meerdere erkennen in de Groningse formatie.

Donar werd afgelopen seizoen voor de vierde keer in vijf jaar landskampioen van Nederland. Daarmee verwierf de Groningse ploeg het recht de strijd om de SuperCup in eigen huis te mogen afwerken. Aangezien Donar ook de NBB-beker wist te veroveren, mag de verliezend bekerfinalist de strijd om de SuperCup aangaan. Dit is in dit geval dus Zorg en Zekerheid Leiden. Het seizoen begint derhalve niet alleen met een reprise van de bekerfinale, maar ook nog eens met een herhaling van de finale van de play-offs.


Meer nieuwsberichten