Helpers weg, het bal is geopend. Zorg en Zekerheid Leiden opent deze zaterdag het nieuwe seizoen van de Dutch Basketball League met een uitwedstrijd in Den Helder. De laatste keer dat de Leidse ploeg daar speelde, was vlak voor de komst van het coronavirus. Een mat spelend Zorg en Zekerheid Leiden ging toen onderuit in de Marinestad.

Dat was vorig seizoen, nu beginnen alle ploegen gewoon weer op 0. In de voorbereiding kwamen beide ploegen elkaar al een keer tegen in Leiden. De ploeg van de nieuwe coach won dat treffen met 79-54, maar veel waarde mag je aan die uitslag niet hechten. De Helderse formatie moest het stellen zonder Nino Gorissen, Yarick Brussen en Bolden Brace. Bij de Leidse ploeg deed Emmanuel Nzekwesi overigens ook niet mee.

Over de sterkte van beide ploegen valt nog niet veel te zeggen. Zorg en Zekerheid Leiden werd een keer flink getest door Landstede Hammers, maar won de andere oefenpotjes toch redelijk overtuigend. Of dat zaterdag ook weer het geval zal zijn, is afwachten geblazen. De Leidse ploeg heeft te maken met wat fysiek malheur en zal zo goed als zeker niet compleet kunnen aantreden. Nu was dat in de oefenwedstrijden ook niet het geval, dus ook dat zegt niet veel.

Geert Hammink maakte in de voorbereiding gebruik van veel spelers en dat zou hem zaterdag wel eens goed van pas kunnen komen. Uiteindelijk doe je ook in oefenwedstrijden al wat ervaring op. Feit is wel dat de Leidse ploeg in elk geval niet te maken krijgt met de fanatieke aanhang van de Helderse formatie, want zoals bekend worden de wedstrijden zonder publiek afgewerkt. Daarmee valt de druk voor de jonge spelers wel weg. Het is de vraag hoe geïnspireerd de ervaren spelers voor de dag komen.

Wie de wedstrijd, die om 19.30 uur begint, wil volgen, kan terecht via de livestream van de Suns. Deze draait via YouTube. De livestats vind je hier.


DenHelderSuns Eredivisie

Meer nieuwsberichten