Zorg en Zekerheid Leiden treedt zaterdag in Weert aan tegen Basketbal Academie Limburg. Beide ploegen troffen elkaar eerder al in de strijd om de SuperCup. Landskampioen Zorg en Zekerheid Leiden won in de Vijf Meihal het treffen tegen de bekerwinnaar van afgelopen seizoen: 87-74.

Ondanks de wat tegenvallende klassering van Basketbal Academie Limburg zal Zorg en Zekerheid Leiden deze wedstrijd serieus moeten aanpakken. Het goede spel van afgelopen woensdag in Griekenland zal doorgetrokken moeten worden, want woensdag staat er al weer een belangrijke wedstrijd op de rol, namelijk de thuiswedstrijd voor de FIBA Europe Cup tegen Mornar Bar.

Toch kan het in de fraai aangeklede Sporthal Boshoven spoken. Twee jaar geleden kreeg Zorg en Zekerheid Leiden in een competitiewedstrijd klop en afgelopen seizoen eindigde het bekertoernooi voor de Leidenaren ook al in Weert, in het eerste bekertreffen van de Leidse ploeg.

Gaat het nu goed met Basketbal Academie Limburg? Dat is niet echt het geval. De eerste twee wedstrijden van de competitie leverden nog twee winstpartijen op, maar van de laatste zeven wedstrijden werd alleen Yoast United een keer aan de zegekar gebonden. Personele problemen zijn daar mede een oorzaak van.

Dat begon al met het aantrekken van Amerikanen. Andrew Eudy raakte vlak voor de wedstrijd om de SuperCup geblesseerd. Zijn vervanger Dennis Tunstall moest vanwege een blessure op het laatste moment afhaken. De nieuwste Amerikaan, DJ Mitchell, is al wel in Weert, naar heeft nog geen minuten in de BNXT League gemaakt.

Ook is de Weerter selectie minder breed dan voorheen. Joost Bijl is door een blessure voor de rest van het seizoen uitgeschakeld. In de wedstrijd van 23 oktober tegen Apollo Amsterdam liep spelmaker Roel van Overbeek een blessure op, waardoor hij sindsdien niet meer in actie is gekomen. De jonge center Stijn Hintzbergen staat ook al sinds 8 oktober langs de kant.

De Amerikaan Christopher Hudson is een van de sterkmakers in de ploeg van coach Radenko Varagic. De 1.99 meter lange forward is zowel topscorer (gemiddeld 16.0 punten) als toprebounder (6.4) van de ploeg. Sander Hollanders zorgt altijd voor veel dreiging van achter de driepuntslijn. Per wedstrijd schiet hij er drie raak en mede daardoor staat hij op een gemiddelde score van 13.9 punten per wedstrijd. De robuuste Wietze Nossek legt er per wedstrijd 12.3 punten in en plukt 6.3 rebounds van de borden.

De wedstrijd in Weert begint zaterdag om 20.00 uur.


BAL Eredivisie

Meer nieuwsberichten