Afgezien van trainingen heeft Zorg en Zekerheid Leiden zich nog niet in Nederland aan de fans getoond. Daar komt met ingang van morgen (woensdag 19 september) verandering in. In de komende anderhalve week speelt het vlaggenschip maar liefst vier oefenwedstrijden in de eigen Vijf Meihal.

Een handjevol supporters was in Hasselt getuige van de overwinning van Zorg en Zekerheid Leiden tegen de Belgische topploeg Limburg United. Ook in Trento leut de Leidse ploeg zich van zijn goede kant zien. Grisson Bon Reggio Emilia werd verrassend verslagen. De tweede Italiaanse topploeg Dolomiti Energia Trentino was een dag later te sterk voor de formatie van Rolf Franke. Het verschil werd echter pas na rust gemaakt, toen de pijp bij Zorg en Zekerheid Leiden langzaam leeg raakte.

Toch zijn er heel wat (positieve) kanttekeningen te maken. In Hasselt haakte Clayton Vette voor aanvang van de wedstrijd af, terwijl Maurice Watson Jr. slechts enkele minuten mocht maken op advies van de medische staff. In Italië ontbrak Worthy de Jong vanwege zijn verplichtingen bij de Orange Lions. Mohamed Kherrazi werd op het laatste moment opgeroepen voor het Nederlands Team, maar was er wel bij in de finale tegen de organiserende formatie.

Er hangt een positieve sfeer in het team. Ook de fanatieke volgers zien het zonnig in. Alle reden om dus naar de Vijf Meihal te komen om met eigen ogen te aanschouwen wat dit voor ploeg is. Hoe goed zijn de nieuwe Amerikanen? Wat is de inbreng van coach Rolf Franke en assistent-coach Bert Samson tijdens de wedstrijden? En hoe groot wordt de rol van jonge spelers als Marijn Ververs en Troy Koehler? Wordt hier een eenheid gesmeed die voor de prijzen gaat spelen?

De eerste oefenwedstrijd op eigen bodem is meteen eentje met een leuk tintje. Kangoeroes Basket Mechelen komt namelijk morgen naar de Vijf Meihal en dat betekent dat oude bekenden naar de zogenoemde schuur komen. Paul Vervaeck is dit seizoen namelijk de coach van de Mechelse formatie en in die ploeg speelt ook Carrington Love, afgelopen seizoen toch een van de smaakmakers van Zorg en Zekerheid Leiden.

Kangoeroes Basket Mechelen heeft al twee oefenwedstrijden tegen Nederlandse teams gespeeld. Feyenoord Basketball Rotterdam (voorheen Forward Lease Rotterdam) kreeg begin deze maand met 101-79 klop in Mechelen. Afgelopen zondag nam New Heroes Den Bosch het op tegen de ploeg van Vervaeck. De verre van compleet spelende Bossche formatie kreeg met 94-60 een pak slaag, al moet gezegd worden dat het grote verschil vooral in het vierde kwart werd gemaakt.

Welke thuiswedstrijden staan er nog meer op de rol voordat Zorg en Zekerheid Leiden op 3 oktober aan het echte werk gaat beginnen? Komende zaterdag (22 september) is Richard den Os te gast met zijn nieuwe ploeg Feyenoord Basketball Rotterdam. Het aanvangstijdstip van dit duel is iets afwijkend, namelijk 19.00 uur. Op woensdag 26 september komt Zorg en Zekerheid Leiden uit tegen New Heroes Den Bosch, drie dagen later (zaterdag 29 september) is Limburg United te gast in de Vijf Meihal. Deze twee duels beginnen op het reguliere tijdstip van 20.00 uur. De toegang tot alle oefenwedstrijden in Leiden is overigens gratis!

Tussendoor komt Zorg en Zekerheid Leiden ook nog in actie in de Maaspoort. Op zondag 23 september wordt daar om 16.00 uur de strijd aangebonden met New Heroes Den Bosch. Kortom, er zijn nog genoeg mogelijkheden om het ‘nieuwe’ Zorg en Zekerheid Leiden in Nederland te zien voordat de Leidse ploeg naar Oostenrijk vertrekt om voor de FIBA Europe Cup uit te komen tegen ece Bulls Kapfenberg.


Meer nieuwsberichten