De laatste wedstrijd van Zorg en Zekerheid Leiden is al bijna anderhalve week terug geweest. Daarna brak een rustige periode aan, waarin spelers aan hun herstel konden werken. Met uitzondering van Mohamed Kherrazi en Worthy de Jong, want dit duo was met de Orange Lions actief. Maar vanaf aankomende zaterdag gaan de mannen van Rolf Franke weer aan een reeks wedstrijden beginnen.

De argeloze volger zal ongetwijfeld opmerken dat er deze donderdag toch al gespeeld moet worden. Dat is echter niet het geval. Op het programma stond wel een uitwedstrijd bij Feyenoord Basketball Rotterdam, maar die gaat niet door. De voetbaltak van Feyenoord moet namelijk een wedstrijd tegen VVV inhalen, omdat enkele weken terug het licht uitviel. Dit betekent dat de Rotterdamse Topsporthal donderdag niet bereikbaar is. Het duel wordt derhalve uitgesteld.

Daarom komt Zorg en Zekerheid Leiden komende zaterdag pas weer in actie. In Leeuwarden moet de Leidse ploeg het opnemen tegen Aris Leeuwarden. Uitwedstrijden in Friesland spelen gaat Zorg en Zekerheid Leiden de laatste jaren moeizaam af. Twee jaar geleden behaalde de Leidse ploeg een 60-62 overwinning in het Kalverdijkje. Vorig seizoen waren de twee zeges in het reguliere seizoen niet groots: 64-66 en 72-81. In de play-offs ging Zorg en Zekerheid Leiden in Leeuwarden onderuit met 64-56 om de klus in de eigen Vijf Meihal vervolgens alsnog te klaren.

Aris Leeuwarden neemt momenteel de zesde plaats op de ranglijst in, met vier overwinningen uit elf wedstrijden. Ook al staat Zorg en Zekerheid Leiden dan aanmerkelijk hoger in de rangschikking, dit wil nog niet zeggen dat er dan zo maar even gewonnen wordt in Leeuwarden. Het duel, dat zaterdag om 20.00 uur begint, wordt ook door Podium TV uitgezonden.

Beker
Inmiddels is de eerste bekerwedstrijd van Zorg en Zekerheid Leiden ook bekend. Op 16 december treedt de Leidse ploeg aan tegen Onze Gezellen in Haarlem. Eerstedivisionist Onze Gezellen rekende afgelopen zaterdag af met competitiegenoot Uitsmijters: 73-70. De wedstrijd in de Onze Gezellen Sporthal begint om 17.30 uur.


Eredivisie

Meer nieuwsberichten