Op het Bondsbureau is vanochtend geloot voor de kwartfinale van het NBB-bekertoernooi. Zorg en Zekerheid Leiden gaat daarin de strijd opnemen tegen Apollo Amsterdam.

De kwartfinale wordt gespeeld over twee wedstrijden. Zorg en Zekerheid Leiden speelt het eerste duel thuis. In principe staan 17 en 31 januari aangemerkt als momenten om de bekerwedstrijden af te werken. Die laatste datum zal het in elk geval niet worden, want de Leidse ploeg komt op 30 januari nog in actie in en tegen Saratov. Zodra hier meer duidelijkheid over is, wordt dit gepubliceerd.

De meest in het oog springende confrontatie in de kwartfinale is natuurlijk de serie tussen bekerhouder Donar en New Heroes Den Bosch. Basketball Academie Limburg is gekoppeld aan Landstede Basketbal. Dutch Windmills begint met een uitwedstrijd bij BV Amsterdam, de enige club die niet in de Dutch Basketball League uitkomt.

U21

Het U21-team van Zorg en Zekerheid Leiden is doorgedrongen tot de halve finale van het U22-bekertoernooi. De Leidse ploeg is gekoppeld aan Black Eagles U20. Die wedstrijd vindt plaats in Rosmalen.


Eredivisie

Meer nieuwsberichten