Het bestuur van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball laat weten dat het vandaag tot overeenstemming is gekomen met José Dimitri Maconda. De 22-jarige spelverdeler heeft een contract voor drie seizoenen getekend. Maconda speelde afgelopen seizoen in de BNXT League voor LWD Basket uit Leeuwarden.

José Dimitri Maconda (geboren 28 november 2001) is geboren en getogen in Rotterdam. De 1.88 meter lange Maconda (roepnaam Dimitri) kwam in de jeugd uit voor Rotterdam-Zuid, Binnenland, Basketbal Academie Limburg en de Orange Lions Academy. Zijn eerste profcontract tekende hij bij het Spaanse Obila CB (vierde niveau) toen hij 17 jaar was. Op 21 januari 2021 werd hij door Heroes Den Bosch ingelijfd om het seizoen af te maken. Het seizoen daarop kwam Maconda uit voor Aris Leeuwarden. Het leverde hem een nominatie op voor BNXT League Rising Star of the Year. Na een seizoen bij Iraurgi SB in de op een na hoogste divisie van Spanje, keerde de Nederlandse jeugdinternational afgelopen seizoen terug in Nederland bij LWD Basket. Afgelopen zomer kwam Maconda tijdens het WK Basketball uit voor het nationale team van Angola.

In 22 wedstrijden, waarin hij 17 keer als startende spelverdeler vertrok, speelde Maconda bij LWD Basket gemiddeld 24.5 minuut per wedstrijd. Daarin was hij goed voor gemiddeld 9,1 punten, 1.9 rebounds, 4.4 assists en 1.4 steals.

“Ik ben enorm blij dat ik deze stap naar zo’n mooie club als Zorg en Zekerheid Leiden heb kunnen maken”, laat José Dimitri Maconda weten. “Dit is een mooie uitdaging. Ik ben bereid alles te geven op het veld; dag in, dag uit weer opnieuw, Ik verwacht een sterk seizoen als ploeg en hoop op vele mooie overwinningen.”

Hoofdcoach Doug Spradley is verheugd dat Zorg en Zekerheid Leiden Basketball erin geslaagd is om een jonge en getalenteerde speler binnen te halen. “Dimitri is een atletische en opwindende point guard. Ik was erg blij dat we hem konden contracteren.”

Met het vastleggen van José Dimitri Maconda telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu vier contractspelers: Lucas Kruithof, Jibbe Sicking, Roeland Schaftenaar en José Dimitri Maconda. In de komende weken gaat de technische staf verder met het invullen van de selectie.

Foto: Adrie Hoogesteger


Eredivisie Jose_Dimitri_Maconda Spelersnieuws

Meer nieuwsberichten