Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft voor aankomend seizoen Jhonathan Dunn ingelijfd. De 23-jarige Amerikaanse forward kwam afgelopen seizoen uit voor Landstede Hammers. Dunn heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor één seizoen.

Jhonathan Dunn (geboren 17 februari 1998) kwam van 2016 tot en met 2020 voor het team van Southern Nazarene uit, een school uit de NCAA Division II. De 1.93 meter lange Amerikaan kwam in zijn senior year gemiddeld uit op 25.3 punten (46,1% van achter de driepuntslijn), 6.0 rebounds, 2.1 assists en 1.6 steals. Dunn werd bekroond met diverse awards, waaronder twee keer Great American Conference Player of the Year (2018 en 2020).

Na vier jaar college werd Dunn aangetrokken door Landstede Hammers. In 23 wedstrijden voor de Zwolse formatie stond hij gemiddeld 27 minuten binnen de lijnen. Daarin was Dunn goed voor 16.9 punten (2.3 rake driepunters tegen 42,1%), 4.5 rebounds, 1.9 assists en 1.2 steals. In de zes wedstrijden tegen Zorg en Zekerheid Leiden knalde Dunn 106 punten binnen.

Geert Hammink is in zijn nopjes met de komst van de Amerikaan. “Ik heb met veel plezier naar Jhonathan Dunn gekeken vorig seizoen. Met uitzondering van de wedstrijd waarin hij 27 punten tegen ons scoorde, haha. Jhonathan gaat ons veel brengen. Hij kan in alle drie de fases van het spel (long-, mid- en short-range) goed uit de voeten. Hij is atletisch, jong en leergierig. Ik ben uiterst blij dat we Jhonathan hebben kunnen toevoegen.”

Met het aantrekken van Jhonathan Dunn heeft Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu vijf spelers onder contract. Worthy de Jong, Luuk van Bree en Marijn Ververs hebben nog een doorlopende verbintenis, Maarten Bouwknecht werd afgelopen zondag vastgelegd. In de komende weken gaat de technische staf verder met het invullen van de selectie.


Eredivisie JhonathanDunn

Meer nieuwsberichten