Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft vandaag overeenstemming bereikt met Alex Gross. De 2.08 meter lange Amerikaan zal bij de Leidse club de centerpositie gaan invullen. De 23-jarige Gross kwam afgelopen seizoen uit voor het collegeteam van Morehead State.

Alex Gross (geboren 6 april 2000) ging vanaf Hauser High School in Indiana naar Olivet Nazarene University, een private school in Illinois die uitkwam in de NAIA Division II. De jonge center maakte daar naam voor zichzelf. In drie jaar tijd ging hij van een eervolle vermelding voor NAIA All-American naar een NAIA first team All-American. In 2021-2022, zijn laatste seizoen bij de Tigers, was Gross starter in alle 34 wedstrijden. In gemiddeld bijna 34 minuten tekende hij voor 23.76 punten (tegen 61,7% schotpercentage), 14.12 rebounds, 5.65 assists en 3.24 blocks.

Gross mocht daarna nog een seizoen college spelen en stapte over naar Morehead State, dat in de NCAA Division I uitkomt en dus een sterkere competitie is. Ook hier was Gross starter in alle 34 duels. In gemiddeld iets meer dan 24 minuten was hij goed voor 11.97 punten, 7.35 rebounds en 2.0 blocks per wedstrijd. In de Ohio Valley Conference werd Gross uitgeroepen tot de beste verdediger van de conference. Daarnaast werd hij opgenomen in het OVC All-Newcomer Team en het All-OVC First Team. Tevens maakte hij deel uit van het Academic All-American Second Team.

“Ik ben erg blij met de komst van Alex Gross”, laat coach Doug Spradley weten. “We hebben veel spelers bekeken en vonden dat Alex het team kan brengen wat we zochten. Hij is een zeer goede allrounder en past perfect in de ZZ Leiden-familie.”

Met het vastleggen van Gross telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen contractspelers: Marijn Ververs, Maarten Bouwknecht, Stan van den Elzen, Luuk van Bree, Lucas Kruithof, Roeland Schaftenaar, Tajion Jones, Jibbe Sicking en Alex Gross. Daarnaast gaan de jongelingen Duko Bos en Liam van der Schalie komend seizoen opnieuw meedraaien.


Alex_Gross Eredivisie Spelersnieuws

Meer nieuwsberichten