Worthy de Jong, Emmanuel Nzekwesi en Luuk van Bree zijn door bondscoach Maurizio Buscaglia opgenomen in de selectie van de Orange Lions. In de Turkse bubbel moeten de Orange Lions kwalificatie voor EuroBasket 2022 zien af te dwingen.

Met drie spelers in de selectie van de Orange Lions is Zorg en Zekerheid Leiden hofleverancier van de nationale ploeg. Worthy de Jong en Emmanuel Nzekwesi zaten al eerder bij de wedstrijdselectie, voor Luuk van Bree wordt het zijn eerste aanwezigheid bij een kwalificatiewindow. “Het is een beloning op zijn spel van afgelopen tijd”, zegt technisch directeur Okke te Velde over debutant Van Bree. “Hij doet het goed in Leiden de laatste tijd en dat betaalt zich uit in een uitnodiging voor de Orange Lions”, voegt Te Velde eraan toe.

De Orange Lions nemen het in Istanbul op zaterdag 20 februari op tegen Kroatië en twee dagen later tegen Zweden. Om kwalificatie voor EuroBasket 2022 af te dwingen moeten ze bij de beste drie in poule D eindigen, hiervoor moet minimaal een van twee wedstrijden worden gewonnen.

Selectie Orange Lions Yannick Franke (Start Lublin, Polen), Keye van der Vuurst de Vries (Filou Oostende, België), Joey van Zegeren (Real Vallodolid, Spanje), Leon Williams (Donar Groningen), Worthy de Jong (ZZ Leiden), Mohamed Kherrazi (Kangoeroes Mechelen, België), Shane Hammink (Spirou Charleroi, België), Thomas van der Mars (Heroes Den Bosch), Roeland Schaftenaar (Cáceres, Spanje), Emmanuel Nzekwesi (ZZ Leiden), Luuk van Bree (ZZ Leiden), Jito Kok (Kangoeroes Mechelen, België), Olaf Schaftenaar (Bàsquet Girona, Spanje) en Charlon Kloof (Ormanspor, Turkije).

Raoul Straathof was in het verleden bij Zorg en Zekerheid Leiden assistent-coach van Toon van Helfteren. Straathof zal samen met Matthew Otten de huidige bondscoach Buscaglia opnieuw assisteren.


Eredivisie Internationals OrangeLions

Meer nieuwsberichten