Zorg en Zekerheid Leiden Basketball is verheugd te melden dat Stan van den Elzen een contract bij de Leidse basketbalclub heeft getekend. De 22-jarige forward, die overkomt van Den Helder Suns, tekende een contract voor twee seizoenen. Daarmee krijgt de gewenste Nederlandse kern van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball weer meer vorm.

Stan van den Elzen (geboren 27 mei 2000) komt oorspronkelijk uit Rosmalen, waar hij bij Black Eagles met basketbal begon en al snel overstapte naar de basketbal academie van Heroes Den Bosch. In 2016 debuteerde de jeugdinternational(onder 16, onder 18 en onder 20) in het eerste team van de Bossche club. In 2020 verkaste de 1.95 meter lange Van den Elzen naar Den Helder Suns. Hij draaide daar een goed seizoen en dat leverde hem in 2021 de titel op van Most Improved Player of the Year in de Dutch Basketball League.

Afgelopen seizoen speelde Van den Elzen in de BNXT League dertig wedstrijden voor Den Helder Suns. In gemiddeld 31 minuten was hij goed voor 14.03 punten, 2.5 rake driepunters, 2.8 rebounds, 2.9 assists en 1.3 steals. Op 23 januari kwam hij tegen Landstede Hammers mede door acht rake driepunters tot een score van 35 punten.

“Met Stan van den Elzen halen we een speler binnen om onze Nederlandse kern verder uit te bouwen”, stelt Marcel Verburg, voorzitter van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. “Hij maakte de afgelopen seizoenen een sterke ontwikkeling door.”

"Ik ben ontzettend blij met de kans die Zorg en Zekerheid Leiden Basketball mij geeft”, geeft Stan van den Elzen aan. “Ik kijk er heel erg naar uit om de aankomende twee jaar voor deze mooie club te mogen spelen en kan niet wachten tot het seizoen begint!”

Met het aantrekken van Stan van den Elzen heeft Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu drie spelers onder contract. Marijn Ververs (drie jaar) en Maarten Bouwknecht twee jaar) kwamen eerder deze week een contractverlenging overeen. In de komende weken gaat de technische staf verder met het invullen van de selectie.


Contract Eredivisie StanvdElzen Twee_jaar

Meer nieuwsberichten