Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft de selectie voor komend seizoen uitgebreid met Jordan Davis. De 25-jarige Amerikaan zette vandaag zijn handtekening onder een contract dat hem komend seizoen aan de Leidse basketbalclub verbindt. De Amerikaanse shooting guard speelde afgelopen seizoen voor het Zwitserse BBC Nyon.

Jordan Antwan Davis (geboren 13 december 1998) begon zijn collegeperiode bij Dayton. Na twee degelijke seizoenen stapte Davis over naar Middle Tennessee State. Vanwege de transferregels moest hij het seizoen 2019-2020 langs de kant blijven. In het seizoen 2020-2021 was Davis een vaste starter in 23 wedstrijden. Gemiddeld tekende hij voor 11.0 punten, 3.6 rebounds, 2.1 assists en 1.4 steals per wedstrijd.

Davis bracht zijn laatste twee collegejaren door op de Jacksonville University. Ook hier was de shooting guard een vaste waarde in het startende vijftal. In zijn laatste jaar kwam Davis in 28 wedstrijden tot 8.9 punten (55% schot), 4.9 rebounds, 2.0 assists en 1.3 steals per wedstrijd.

Na afloop van zijn collegeperiode vertrok Davis naar Zwitserland, waar hij afgelopen seizoen uitkwam voor BBC Nyon (foto: Sigfredo Haro). In 29 wedstrijden in de hoogste klasse in Zwitserland noteerde Davis gemiddelden van 17.4 punten (53,1% schot, 35,7% driepunters, 72,6% vrije worpen), 1.4 rake driepunters, 5.5 rebounds, 2.9 assists en 1.7 steals.

Hoofdcoach Doug Spradley is blij dat het Zorg en Zekerheid Leiden Basketball gelukt is om Davis voor komend seizoen in te lijven. “Jordan is een speler die veel goede dingen doet op het veld. Zowel in aanvallend opzicht als in verdedigend opzicht. Dat heeft hij afgelopen seizoen in Zwitserland wel laten zien."

Met het vastleggen van Jordan Davis telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu vijf spelers: Lucas Kruithof, Roeland Schaftenaar, Jibbe Sicking, José Dimitri Maconda en Jordan Davis. In de komende weken gaat de technische staf verder met het invullen van de selectie.


Eredivisie Jordan_Davis Spelersnieuws

Meer nieuwsberichten