Afgelopen vrijdag werd bekend gemaakt dat alle sportwedstrijden de komende drie weken zonder publiek afgewerkt moeten worden. Het is een pas op de plaats die helaas noodzakelijk wordt geacht om het oplopend aantal coronabesmettingen tegen te gaan.

In het overleg zaterdag tussen de clubs in de BNXT League is er besloten dat de thuisspelende teams mogen bepalen of de wedstrijden die de komende drie weken op de planning staan doorgaan of worden verplaatst. Nadat The Hague Royals afgelopen weekend er al voor heeft gekozen de wedstrijd met ZZ Leiden te verplaatsen, zal ook ZZ Leiden de geplande wedstrijd van 20 november tegen Donar Groningen verplaatsen. In overleg met Donar wordt naar een geschikte datum gezocht. Zodra deze nieuwe datum bekend is zal hierover bericht worden.

Losse tickets die al gekocht zijn voor de wedstrijd van 20 november zullen geldig blijven voor de datum wanneer de wedstrijd zal worden ingehaald. Indien de wedstrijd onverhoopt toch zonder publiek gespeeld zal worden, volgt er op gepaste wijze compensatie.

“Ons uitgangspunt is altijd dat we onze wedstrijden met publiek willen spelen. Er is geen garantie dat er over drie weken wel weer in een gevulde hal gespeeld mag worden maar we zijn het als club aan onze sponsoren en fans verplicht om in ieder geval alle mogelijkheden aan te grijpen om één van de meest populaire wedstrijden van het seizoen op een normale manier te kunnen laten plaatsvinden”, aldus Marcel Verburg, voorzitter van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball.


Eredivisie

Meer nieuwsberichten