Zorg en Zekerheid Leiden zou het zaterdag in eigen huis moeten opnemen tegen Basketbal Academie Limburg. In vervolg op recente uitspraken van het RIVM en op advies van NOC*NSF, de NBB en de provincie Noord-Brabant, heeft de Dutch Basketball League besloten alle thuis- en uitwedstrijden van Basketbal Academie Limburg en Heroes Den Bosch tot nader order af te gelasten. De wedstrijd van zaterdag van Zorg en Zekerheid Leiden gaat derhalve niet door.

De DBL houdt de situatie vanzelfsprekend in de gaten en laat zich adviseren door het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en NOC*NSF. Gezien de door de autoriteiten voor Noord-Brabant aangegeven mogelijk ontwrichtende ernst van de situatie, volgt de DBL de oproep van de veiligheidsregio’s om alle evenementen - waaronder sportwedstrijden - tot en met komend weekend af te gelasten.

"Het is helaas de verwachting dat dit nieuwe coronavirus nog langere tijd onder de bevolking aanwezig zal blijven. Alle adviezen en maatregelen van het RIVM zijn erop gericht om de gevolgen van deze virusuitbraak in te perken dan wel te vertragen. Dit is een belangrijke doelstelling die NOC*NSF van harte ondersteunt", zegt Gerard Dielessen, algemeen directeur van de sportkoepel.

De eventuele gevolgen die het niet spelen van de wedstrijden hebben op de competitie zullen in een later stadium worden gecommuniceerd.

Wie kaarten voor de wedstrijd van zaterdag heeft gekocht, dient deze goed te bewaren. Ze zijn namelijk geldig op de datum dat de wedstrijd opnieuw ingeroosterd wordt.


afgelasting BAL Eredivisie

Meer nieuwsberichten