De rollen waren maandagavond eens omgedraaid. In plaats van dat de supporters en vrijwilligers de spelers en staf van Zorg en Zekerheid van applaus voorzien, waren het dit keer de staf en de spelers die hun dankbaarheid voor het werk van de vrijwilligers via een flink applaus toonden.

Het is sinds de terugkeer van Zorg en Zekerheid Leiden op het hoogste niveau een jaarlijks gebruik. De vrijwilligersavond in aanwezigheid van spelers en staf van het vlaggenschip. Het is bijna een traditie dat de vrijwilligers dan in het zonnetje worden gezet via een uurtje bowlen en steengrillen bij Sportcity Leiderdorp. Zo ook deze keer.

Een aantal spelers van Zorg en Zekerheid Leiden namen de bowlingbal in de platte hand en wierpen de bal vervolgens richting de pins. Deze stijl, waar Mohamed Kherrazi en Clayton Vette de exponenten van waren, heeft toch meer weg van kegelen.

Tijdens het bowlen werden de aanwezigen al voorzien van drankjes en hapjes uit de frituur. Rond kwart over zeven ging iedereen aan tafel. Voordat een ieder naar binnen kon, waren de spelers van Zorg en Zekerheid Leiden al her en der op hun plaats gezet, zodat zij niet omringd werden door teamgenoten, maar door vrijwilligers. Dat leverde uiteraard weer mooie verhalen op.

Marcel Verburg, voorzitter van Zorg en Zekerheid Leiden, sprak de aanwezigen toe. Een deel van zijn tekst ging ook nog even in het Engels, zodat Clayton Vette en Carrington Love konden begrijpen wat er gezegd werd en waar het die avond om draaide. “Zonder al deze vrijwilligers was topbasketbal in Leiden niet mogelijk.”

Na het steengrillen was er nog een weederig dessert, gevolgd door koffie en thee. Rond kwart over elf gingen de laatsten ook weer richting huis.


Meer nieuwsberichten