De DBL heeft een voorlopig competitieschema opgesteld. Voor Zorg en Zekerheid Leiden begint het seizoen op zondag 22 september. Dan wordt er in Zwolle met Landstede Basketbal gestreden om de SuperCup. De competitie begint op zaterdag 28 september met een uitwedstrijd tegen Feyenoord Basketball Rotterdam.

In 30 weken zijn 36 competitieronden, bekerwedstrijden en een window van het NMT gepropt. Daarna beginnen de play-offs. Blokkades van speelzalen, het uit het schema halen van Nijmegen, een window van NMT en anticiperen op het bereiken van poulefases in de Basketball Champions League en de FIBA Europe Cup hebben geleid tot de keuze voor een zogenaamde vrije planning. Geen ideale oplossing, maar een reguliere planning zou ook tot heel veel wijzigingen en onmogelijkheden hebben geleid. Uitgangspunt voor de DBL is, om voor de clubs maandelijks twee thuiswedstrijden (met een week ertussen) te plannen.

Zorg en Zekerheid Leiden speelt op zaterdag 5 oktober de eerste officiële thuiswedstrijd van het seizoen. Landstede Basketbal komt dan naar de Vijf Meihal. Op 19 oktober is Basketball Academie Limburg te gast in de Vijf Meihal. Tot en met december staat er slechts één midweekse competitiewedstrijd gepland. Dat is een thuiswedstrijd tegen Aris Leeuwarden op donderdag 14 november. In december wordt er op woensdag 11 of 18 december een bekerwedstrijd gespeeld.

Het schema is nog enigszins onder voorbehoud, dus er kunnen nog wijzigingen doorgevoerd worden.

Het schema voor de voorbereiding, met daarin een uit- en een thuiswedstrijd tegen de Belgische kampioen Filou Oostende, wordt volgende week via de site bekend gemaakt.


Competitie Eredivisie SuperCup

Meer nieuwsberichten