Zorg en Zekerheid Leiden zet de voorbereiding dit weekeinde voort. Op zaterdag 23 september wordt er om 20.00 uur thuis geoefend tegen Apollo Amsterdam. Een dag later is de Leidse hoofdmacht op bezoek bij Aris Leeuwarden. Beide duels zijn gratis te bezoeken.

Na drie wedstrijden in Luxemburg, liet Zorg en Zekerheid Leiden afgelopen woensdag tegen Den Helder Suns zien dat er muziek in de ploeg zit. Zonder de nog van zijn enkelblessure herstellende Clayton Vette werd de Helderse debutant, die overigens ook niet in zijn sterkste samenstelling aantrad, met 100-63 verslagen.

Van de meeste spelers was wel duidelijk wat er van hen verwacht kon worden. De meeste aandacht ging uit naar Carrington Love, de nieuwe spelmaker van Zorg en Zekerheid Leiden. In de afgelopen jaren heeft de Leidse ploeg het niet echt getroffen met Amerikaanse spelverdelers, maar Love liet zien uit een ander hout gesneden te zijn. Snel met de bal, in het bezit van een paar fraaie schijnbewegingen en dan ook nog overzicht houden. Met 15 punten (tegen een schotpercentage van 67%), 8 assists en 3 rebounds zette Love mooie cijfers neer.

Als team werkte Zorg en Zekerheid Leiden, dat afgelopen seizoen een van de minst scorende en slechtst schietende ploeg van de DBL was, tegen een schotpercentage van 57,7% af. Vooral het percentage tweepunters lag met 74,3% uitzonderlijk hoog.

Apollo Amsterdam is zaterdag te gast in de Vijf Meihal. Afgelopen seizoen waren de Amsterdammers een geduchte tegenstander in de eerste ronde van de play-offs. Van dat team is een aantal spelers verdwenen. Uiteraard Sergio de Randamie die nu voor Zorg en Zekerheid Leiden uitkomt, maar ook Stefan Mulder (naar Uball Utrecht) en Aron Royé (naar Donar) zijn er niet meer bij. Daar staat tegenover dat de lange Berend Weijs weer op het oude nest is teruggekeerd. Andere nieuwkomers zijn de Belg Benjamin Janssens en het Weerter duo Akeel Eduardo en Rens van Ravensteijn.


Meer nieuwsberichten