Clayton Vette keert na twee seizoenen niet terug bij Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. De 30-jarige Amerikaan gaat zijn carrière voortzetten in België. Vette heeft een contract getekend bij Okapi Aalstar, de club waar Tony van den Bosch (ex-coach Aris Leeuwarden) technisch directeur is.

Vette (geboren 5 september 1988) kwam twee seizoenen terug over van Landstede Basketbal. De 2.04 meter lange forward kreeg in zijn tweede seizoen bij Zorg en Zekerheid Leiden Basketball een andere rol in het veld. Hij speelde niet meer als center, maar opereerde veelal van buiten. Vette ontpopte zich afgelopen seizoen als een ware driepuntschutter, wat hem ook de Kees Akerboom Trofee opleverde. Schoot hij in zijn eerste Leidse seizoen in de reguliere competitie 24 driepunters raak, afgelopen seizoen waren dat er maar liefst 88.

In de reguliere competitie was Vette in het seizoen 2017-2018 gemiddeld goed voor 14.3 punten en 7.4 rebounds. Afgelopen seizoen kwam Vette in de competitie tot 14.4 punten en 7.7 rebounds (vijfde rebounder van de DBL).
In totaal droeg Vette in 106 officiële wedstrijden het shirt van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. Daarin kwam hij tot 1377 punten (gemiddeld 13.0) en 741 rebounds (gemiddeld 7.0). Vette knalde in twee seizoenen ook 164 driepunters raak.

De technische staf van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball had Vette graag nog een seizoen langer willen houden. Zorg en Zekerheid Leiden Basketball dankt Vette voor zijn inzet voor de Leidse club en wenst hem veel succes in België toe.


ClaytonVette Eredivisie

Meer nieuwsberichten