Teammanager Bart Kriek was vanochtend al vroeg op Schiphol. Gedurende de dag zullen de Amerikaanse spelers van Zorg en Zekerheid Leiden landen. Clayton Vette was de eerste die de aankomsthal van Schiphol binnenstapte.

Vette is de enige buitenlandse kracht die bij Zorg en Zekerheid Leiden is teruggekeerd. De Amerikaanse power forward/center stond in 30 competitiewedstrijden gemiddeld bijna 29 minuten binnen de lijnen. In die speeltijd was de 2.05 meter lange Vette goed voor 14.30 punten, 7.40 rebounds en 0.83 blocks. Zijn hoogste score was 26 punten, wat hij zowel tegen Den Helder Suns als Apollo Amsterdam liet aantekenen. In een competitieduel tegen Forward Lease Rotterdam kwam Vette tot 17 rebounds.

In de play-offs startte Vette alle elf duels. In gemiddeld iets meer dan 31 minuten noteerde Vette 11.91 punten, 7.91 rebounds en 0.64 blocks. In de play-offs was Vette twee keer goed voor 20 punten, in de eerste play-off wedstrijd tegen Aris Leeuwarden en in de laatste wedstrijd van de finaleserie tegen Donar. In de uitwedstrijd tegen Aris Leeuwarden trok Vette 14 rebounds naar beneden.

Vette kwam niet alleen naar Nederland. Zijn vrouw Kaylee en de hond Gertie vergezelden hem. En uiteraard ontbrak zijn gitaar ook niet.


Meer nieuwsberichten