Floris Versteeg is ook komend seizoen nog te bewonderen in de Vijf Meihal, maar niet meer als speler van Zorg en Zekerheid Leiden. De 23-jarige forward is overgestapt naar de Dutch Windmills uit Dordrecht, de nieuwkomer in de Dutch Basketball League.

De 2.06 meter lange Versteeg kwam voor aanvang van het seizoen 2014/2015 naar Leiden. Versteeg speelde het eerste jaar zowel in het tweede als het eerste team. Daarna vervulde hij twee seizoen lang een dubbelrol met het U24-team van Zorg en Zekerheid Leiden. Afgelopen seizoen kwam Versteeg alleen in actie voor de Leidse hoofdmacht.

Versteeg maakte tijdens zijn vier seizoenen goede sier met zijn sprongkracht (dunks) en driepunters. Aan de andere kant werd de van Cal State Fullerton overgekomen forward ook veelvuldig geplaagd door blessures. Rug- en schouderproblemen zorgden voor de nodige hiaten in zijn seizoenen. Kort voor de play-offs van afgelopen seizoen brak hij in Rotterdam zijn vinger, waardoor hij tot aan de finaleserie tegen Donar vanaf de bank moest toekijken hoe zijn teamgenoten het er vanaf brachten.

Voor Zorg en Zekerheid Leiden kwam Versteeg 94 wedstrijden (1.060 minuten) binnen de lijnen. In totaal tekende Versteeg voor 361 punten en 216 rebounds. Zijn derde seizoen (2016/2017) gaat de boeken in als het seizoen waarin Versteeg zijn beste spel liet zien. In dat seizoen kwam hij tot 36 wedstrijden, 554 minuten, 157 punten en 103 rebounds.

Zijn beste wedstrijd voor Zorg en Zekerheid Leiden stamt echter uit het seizoen 2015/2016. Versteeg kwam, mede door de afwezigheid van Mohamed Kherrazi, in een bekerwedstrijd in Weert tot 27 punten en 8 rebounds. In het derde en vierde kwart was Versteeg goed voor vijf dunks op rij.


Meer nieuwsberichten