Waar Zorg en Zekerheid Leiden zich afgelopen zondag al plaatste voor de finale van de 711 Dutch play-offs, daar duurt de strijd tussen Heroes Den Bosch en Donar maar door. Vanavond wordt in Den Bosch het vijfde en beslissende duel gespeeld. Dus zo rond een uur of 10 wordt dan duidelijk wie de tegenstander van Zorg en Zekerheid Leiden in de finale is.

Vrijwel niemand had verwacht dat de serie tussen Heroes Den Bosch en Donar vijf wedstrijden zou duren. Vooraf werd gedacht dat het wel 3-0 zou worden en dat de serie tussen Zorg en Zekerheid Leiden en Landstede Hammers meer tijd in beslag zou nemen. Hoe anders is het gelopen.

Heroes Den Bosch opende de serie met een ruime overwinning: 90-79, waar de ploeg uit Den Bosch op een gegeven moment 25 punten voor had gestaan. In het vierde kwart wist Donar de nederlaag te beperken en dat gaf voldoende vertrouwen om er in Groningen tegenaan te gaan. Donar bracht mede dankzij een van een blessure teruggekeerde John Meeks met een 82-75 overwinning de stand gelijk.

In wedstrijd drie velen de Bossche driepunters aanvankelijk als rijpe appelen van de boom, maar ook nu bleef Donar strijd leveren. Zelfs nadat David Gabrovsek in het tweede kwart met een gebroken neus het veld moest verlaten en Dakota Quinn aan het begin van het derde kwart met een hersenschudding van het veld verdween. Heroes Den Bosch won de wedstrijd wel en kwam via een 100-90 eindstand op matchpoint.

Dat werd afgelopen woensdag niet verzilverd. Quinn speelde zoals verwacht niet, Gabrovsek was voorzien van een masker. Mees, Sander Hollanders en Nick Tomsick stonden pal en boekten een 88-80 overwinning, waardoor er dus een vijfde en beslissende wedstrijd nodig is.

Voor Zorg en Zekerheid Leiden heeft dit uiteraard ook gevolgen. Niet alleen kan Doug Spradley zich nog niet op één tegenstander focussen, maar ook is nog niet duidelijk waar er dan gespeeld gaat worden. Als Heroes Den Bosch vanavond wint, dan heeft de ploeg uit Den Bosch thuisvoordeel, maar als Donar wint, dan heeft juist Zorg en Zekerheid Leiden thuisvoordeel.

Heroes Den Bosch wint

Hoe zit het nu als Heroes Den Bosch wint? Dan wordt de eerste wedstrijd van de finale komende dinsdag (28 mei) in Den Bosch afgewerkt. Zorg en Zekerheid Leiden speelt dan thuis op donderdag 30 mei. Wedstrijd 3 is dan weer in Den Bosch, op zaterdag 1 juni. Mocht er een vierde wedstrijd noodzakelijk zijn, dan wordt die in Leiden afgewerkt op dinsdag 4 juni. Een eventuele vijfde wedstrijd staat geprogrammeerd voor donderdag 6 juni in Den Bosch.

Donar wint

Wat nu als Donar wint? Dan heeft Zorg en Zekerheid Leiden thuisvoordeel en vindt het eerste duel op dinsdag 28 mei in Leiden plaats. Op donderdag 30 mei verplaatst het circus zich naar Groningen, waarna Zorg en Zekerheid Leiden de derde wedstrijd op zaterdag 1 juni weer in eigen huis mag afwerken. Mocht deze serie langer duren, dan zijn er nog wedstrijden op dinsdag 4 juni in Groningen en donderdag 6 juni in Leiden.

Vanavond om 10 uur wordt een en ander dus duidelijk en zal het programma op deze site gepubliceerd worden en kunnen de kaartjes voor de thuiswedstrijd worden aangeschaft.


BNXT_League Eredivisie Finale Play-offs Wie_o_wie?

Meer nieuwsberichten