Zorg en Zekerheid Leiden U18 heeft op zaterdag 8 september het jaarlijks terugkerende toernooi in Den Helder voor de tweede achtereenvolgende maal gewonnen. Een dag later wonnen de Leidse talenten het toernooi van Flevo Musketiers.

De Leidse formatie van coach Edwin Engelhart en assistent-coach Alpha Sow wist in de poulefase BV Leeuwarden, Landslake Lions en BC Apollo te verslaan. Zorg en Zekerheid Leiden kwam hierdoor in de finale tegenover Donar te staan, waarna de Leidse ploeg de winst mee naar huis nam. Een leuke toevoeging was dat Tijmen de Haas MVP werd van het toernooi!

De winst werd later in Lelystad gevierd met een heerlijke all-you-can-eat woksensatie.
Omdat er de volgende dag wederom een toernooi gespeeld werd in Lelystad, is er een teamuitje van gemaakt met een overnachting in Lelystad.

Ook op zondag wist de Leidse ploeg het toernooi te winnen dat door Flevo Musketiers werd georganiseerd. Zorg en Zekerheid Leiden versloeg Woodpeckers, wederom BC Apollo, BV Noordkop, MBCA(U20) en Crackerjacks U18. De wedstrijd tegen Crackerjacks U20 werd met drie punten verschil verloren, maar omdat BC Apollo wist te winnen van Crackerjacks U20 werd Zorg en Zekerheid Leiden uiteindelijk winnaar van dit toernooi. De organisatie van het toernooi zat goed in elkaar, met als klein verbeterpunt een prijs te geven aan de nummers 1, 2 en 3 wellicht. Nu was er niets geregeld. Dat was jammer.

Al met al een mooie afsluiting van een goede voorbereiding.


Meer nieuwsberichten