Soms zijn de schema’s van de competitie niet altijd even duidelijk. Zo neemt Zorg en Zekerheid Leiden het deze week twee keer op tegen Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball. Op woensdag wordt er vanaf 19.45 uur in Rotterdam gespeeld, op zaterdag bevindt het strijdtoneel zich in Leiden (aanvang 20.00 uur).

Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball is het seizoen goed begonnen. De Rotterdammers speelden tot nu toe twee thuiswedstrijden en wisten die allebei in winst om te zetten. Aris Leeuwarden werd door een incompleet Feyenoord met 69-66 verslagen. Tegen Basketbal Academie Limburg waren ook de twee laatst aangetrokken Amerikanen van de partij. De Limburgers werden op een 81-62 nederlaag getrakteerd.

Woensdagavond speelt Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball dus de derde thuiswedstrijd op rij. Cairon Jones was namens de Rotterdammers topschutter tegen BAL. De 1.96 meter lange Amerikaan kwam tot 20 punten. Jarrid Rhodes noteerde 15 punten. Het meest in het oog springend was het snelle spel van Anthony Collins. De 1.85 meter lange spelmaker deelde 10 assists uit.

Natuurlijk spelen er ook weer een aantal oude bekenden mee in de ploeg van coach Toon van Helfteren. Jeroen van der List, Mack Bruining en Coen Stolk zijn niet meer weg te denken bij Feyenoord. Van der List kan zowel van dichtbij als van buiten de driepuntscirkel voor gevaar zorgen, Bruining is een felle verdediger en Stolk heeft zijn vizier van veraf vaak op scherp staan.

Zorg en Zekerheid Leiden heeft na de nipte nederlaag bij Heroes Den Bosch twee keer overtuigend gewonnen. Zowel Yoast United als Apollo Amsterdam kwam toch wel het nodige te kort tegen de Leidse formatie.

Voor Arunas Mikalauskas zal het een bijzondere ontmoeting worden. Afgelopen seizoen reikte hij in het shirt van Feyenoord tot het All Star Team. Met gemiddeld 17.7 punten is de Litouwer momenteel de beste scorer van de Leidse formatie. Asbjørn Midtgaard volgt met een gemiddelde van 12.7 punten, Worthy de Jong is gemiddeld goed voor 12.3 punten en Jhonathan Dunn zet een gemiddelde neer van 12.0 punten. Mikalauskas is na Midtgaard ook de beste rebounder met een gemiddelde van 6.7 rebounds per wedstrijd (1.0 minder dan Midtgaard). Met 4.3 assists per wedstrijd trekt Mikalauskas de lijn van zijn seizoen in Rotterdam door.

Zaterdag is dus de wedstrijd in Leiden. Kaarten kun je hier aanschaffen. Eindelijk weer een thuiswedstrijd op de vertrouwde zaterdagavond. Basketbal is dan weer het gebruikelijke uitje, dus zorg dat je erbij bent.


Eredivisie Feyenoord Uit en thuis Zeeuw&Zeeuw

Meer nieuwsberichten