Normaal ontmoet je tijdens de play-offs in zeer korte tijd dezelfde tegenstander. Meestal zit er maar één dag tussen. Die situatie doet zich nu in de competitie voor. Zorg en Zekerheid Leiden neemt het zowel vrijdagavond als zondagavond op tegen Apollo Amsterdam.

De thuiswedstrijd tegen Apollo Amsterdam stond oorspronkelijk gepland voor het eerste speelweekend. Omdat de strijd om de SuperCup werd ingepland en Zorg en Zekerheid Leiden enkele dagen later de return voor de FIBA Europe Cup tegen Kapfenberg zou spelen, werd deze wedstrijd uitgesteld.

Nu wil het toeval dat dit weekend niet op zaterdag wordt gespeeld voor een basketbalcongres in Nederland. Apollo Amsterdam had de vrijdagavond gereserveerd voor de wedstrijd tegen Zorg en Zekerheid Leiden. Alle andere teams komen zondag in actie. Dat gaf Zorg en Zekerheid Leiden de kans om dan op zondag de thuiswedstrijd tegen de Amsterdammers af te werken.

Zorg en Zekerheid Leiden heeft het momenteel wel druk. Woensdag werd er nog in Roemenië gespeeld en werd met succes de tweede ronde van de FIBA Europe Cup bereikt. Nu volgen twee duels tegen Apollo Amsterdam, waarna de Leidse ploeg weer afreist naar Würzburg voor de laatste poulewedstrijd van de eerste fase van de FIBA Europe Cup. Dan volgen nog twee thuiswedstrijden; op donderdag tegen Dutch Windmills en op zaterdag 24 november tegen Basketball Academie Limburg. Daarna wordt het wat rustiger in verband met het window voor de Orange Lions.

Apollo Amsterdam staat er momenteel niet goed voor. De ploeg van de immer fanatiek coachende Patrick Faijdherbe staat voorlaatste met alleen een winstwedstrijd tegen Basketball Academie Limburg in de tas, behaald op de openingsdag van het seizoen. Daarna volgden zeven nederlagen.

Maar ook qua spelers zit het de Amsterdammers bepaald niet mee. Jesse Markusse raakte eerst geblesseerd en ligt er maanden uit. De volgende die voor een tijdje wegviel, was Aron Royé. Daardoor moet Faijdherbe meer jeugdspelers opstellen (van wie Malevy Leons het erg goed doet) en moet de productie vooral komen van Dimeo van der Horst en Berend Weijs, die dan ook nog de nodige blocked shots laat aantekenen. Afgelopen zomer stapten trouwens Matthew van Tongeren, Lenno Witteveen en Dexter Hope over naar Apollo Amsterdam.

Zorg en Zekerheid Leiden is het aan zijn stand verplicht om beide wedstrijden te winnen. Hopelijk zodanig dat sommige vaste waarden wat meer rust kunnen krijgen en andere spelers (Marijn Ververs, Troy Koehler) wat meer minuten kunnen maken.

De wedstrijd in Amsterdam begint vrijdagavond om 20.00 uur. Let op: het is betaald parkeren rond de Apollohal. De thuiswedstrijd op de wat ongebruikelijke zondagavond vangt om 19.30 uur aan. Kom naar de hal en geef de manen het applaus wat ze verdienen door zich met een vierde zege in de groepsfase te plaatsen voor de volgende ronde van de FIBA Europe Cup. Je kaartje kun je hierbestellen.

 


Meer nieuwsberichten