Nieuwe ronde, nieuwe kansen. De laatste keren dat Zorg en Zekerheid Leiden in eigen huis tegen Landstede Hammers speelde, waren de twee wedstrijden in de play-offs. Ook toen dus zonder publiek. De wedstrijd tussen de huidige nummers twee en zes begint zaterdagavond om 20.00 uur.

Het is slechts een kleine stap terug in de tijd, naar de eerste helft van dit jaar. Ook toen was er geen publiek toegestaan bij de wedstrijden van Zorg en Zekerheid Leiden, met dien verstande dat er toen ook nog een avondklok was. Neemt niet weg dat de gratis livestream nu weer een belangrijke rol gaat spelen om langs die weg de wedstrijden van Zorg en Zekerheid Leiden te volgen. In elk geval tot en met 18 december, maar je moet niet gek opmaken als dat weer verlengd wordt.

Zorg en Zekerheid Leiden trad donderdag in Den Helder aan zonder de grieperige Arunas Mikalauskas. De Litouwer werd node gemist met zijn basketgerichte acties. Daar staat zaterdag tegenover dat het maar de vraag is in hoeverre Landstede Hammers compleet is. In de oefenwedstrijd tegen Basketbal Academie Limburg (door Landstede met 87-57 gewonnen) ontbraken Mike Schilder, Jerom Oude Aarninkhof en Nigel van Oostrum.

In de voorbereiding kwamen beide ploegen elkaar al tegen. In Leiden was Landstede op de Open Dag te sterk voor de formatie van coach Geert Hammink, in de return in Zwolle ging de winst naar het Leidse gezelschap. Dat was ook het geval in het competitieduel op 17 oktober. Zorg en Zekerheid Leiden nam via 68-75 de volle buit mee uit Zwolle.

Noah Dahlman was voor rust niet te stuiten, maar viel na de pauze wat stil. Niettemin eindigde het Zwolse meubelstuk wel met 26 punten en 10 rebounds. Na de pauze liet Kevin Bleeker (13 punten, 10 rebounds) zich vooral aanvallend gelden. Bij de Leidse formatie waren er zes spelers met 9 punten of meer, waarbij Mikalauskas de topscorer was met 16 punten. Het was ook een wedstrijd waarin Zorg en Zekerheid Leiden uitermate balvast was. Er werd slechts zes keer balverlies geleden en dat zal zaterdag een van de belangrijkere factoren zijn.

Dat Landstede Hammers slechts zesde staat, is ook te wijten aan het ongelijk aantal gespeelde wedstrijden. Voor elke nederlaag krijg je immers ook een punt. Het gat tussen Zorg en Zekerheid Leiden en de Zwolse formatie is slechts drie punten: Zorg en Zekerheid Leiden 17 punten uit 9 wedstrijden, Landstede Hammers 14 punten uit evenzoveel duels. Kijk je louter naar de nederlagen, dan staat Landstede op een vijfde plek met vier nederlagen. Ook Aris Leeuwarden en Donar, beide ploegen hebben pas drie keer verloren, zouden dan voorbij Landstede schieten.

Zorg en Zekerheid Leiden heeft momenteel een winning streak van acht wedstrijden in de BNXT League. Alleen het openingsduel tegen Heroes Den Bosch ging destijds verloren. In de race om bij de eerste vijf te eindigen – en dus deelname aan de Gouden Groep – zou een zege tegen Landstede Hammers uiteraard meer dan welkom zijn.

Via de Fanzone is morgenmiddag ook de Game Guide te vinden.


Eredivisie LandstedeHammers Thuiswedstrijd

Meer nieuwsberichten