Met lichte vertraging speelt Zorg en Zekerheid Leiden zaterdagavond dan eindelijk de eerste thuiswedstrijd voor de Dutch Basketball League. En meteen maar een duel met een aantal oude bekenden, want Feyenoord Basketball Rotterdam komt naar de Vijf Meihal.

Feyenoord Basketball, zult u zich wellicht afvragen. Is dat dan ook een nieuwe club? Nee, zeer zeker niet. Dat is nog steeds het vlaggenschip van Rotterdam Basketbal, dat de afgelopen jaren als Forward Lease Rotterdam door het leven ging.

Jeroen van der List is een van de spelers van Feyenoord Basketball Rotterdam. In het verleden heeft hij twee seizoenen lang zijn kunsten voor Zorg en Zekerheid Leiden uitgevoerd. Daarnaast staat de club onder leiding van hoofdcoach Richard den Os en assistent-coach René Mulder. Zij zijn allebei toch lange tijd verbonden geweest aan Zorg en Zekerheid Leiden.

Feyenoord Basketball Rotterdam staat er op dit moment niet zo goed voor. De drie gespeelde wedstrijden leverden ook drie nederlagen op. Daarbij moet wel worden aangetekend dat Van der List voor het 3x3 basketbal in het buitenland verbleef, dat Robert Krabbendam niet alles volledig heeft meegedaan vanwege een blessure, dat Sam van Dijk nog niet voor de Rotterdammers mocht uitkomen en dat Michael Kok de hele voorbereiding langs de kant bleef. Zelfs na het vertrek van La’Shard Anderson afgelopen dinsdag staat er op papier een betere ploeg dan de huidige stand doet vermoeden.

Zorg en Zekerheid Leiden zal overigens ook niet compleet aantreden. De straf voor de diskwalificerende fout van Kenneth Simms in de oefenwedstrijd tegen New Heroes Den Bosch blijft gehandhaafd. Simms zal dus drie competitiewedstrijden moeten missen. Met het herstel van de rugblessure van Clayton Vette gaat het overigens de goede kant op. De Amerikaan zal op korte termijn weer volledig kunnen functioneren.

Ondanks de blessures en de schorsing staat Zorg en Zekerheid Leiden er wel goed voor. Europees gezien heeft de ploeg nu drie wedstrijden op rij in winst weten om te zetten en dat is altijd goed voor het zelfvertrouwen. Ook in de Dutch Basketball League is Zorg en Zekerheid Leiden nog ongeslagen, al is daar pas één keer voor gespeeld. Afgelopen zondag werd immers Basketball Academie Limburg met 65-82 verslagen, al moet daarbij wel worden gezegd dat de Leidse ploeg eigenlijk alleen in het derde kwart het geliefkoosde spelletje van hard verdedigen en snel aanvallen wist te spelen.

Heb je Zorg en Zekerheid Leiden nog niet zien spelen of wil je de ploeg graag steunen als supporter, dan is zaterdag een uitgelezen kans om dit te doen. Koop hier je kaartje en zorg dat jij er zaterdag ook bij bent.


Meer nieuwsberichten