Het blijven drukke tijden voor Zorg en Zekerheid Leiden. In de komende acht dagen komt de Leidse ploeg vier keer in actie; op drie verschillende fronten (competitie, EuropeCup en NBB-beker). Te beginnen morgen met een uitwedstrijd tegen Landstede Basketbal.

Rolf Franke gaf het na de zege tegen Donar al aan: New Heroes Den Bosch, Donar, Landstede Basketbal. Dat zou een mooi rijtje zijn. Nu is Landstede Basketbal de enige ploeg uit de Dutch Basketball League die nog niet van Zorg en Zekerheid Leiden heeft verloren. Sterker nog, de enige Leidse nederlaag in de competitie was tegen de ploeg uit Zwolle, die de Vijf Meihal met een 82-87 winst wist te verlaten.

Landstede Basketbal heeft op dit moment vijftien van de zestien wedstrijden in winst omgezet. Alleen een thuiswedstrijd tegen New Heroes Den Bosch is verloren gegaan. Franke ziet Landstede Basketbal als een van de goede clubs in de Dutch Basketball League. “Ze worden goed begeleid en gecoacht. Bovendien doen de coaches hun huiswerk goed. Voor de wedstrijd in de Vijf Meihal hadden de coaches hun huiswerk heel goed gedaan.”

De kern van Landstede Basketbal is intact gebleven. Drie Amerikanen (Sherron Dorsey-Walker, Frank House en Noah Dahlman) keerden terug. Ook de Nederlandse kern bleef in de personen van Nigel van Oostrum, Mike Schilder, Olaf Schaftenaar, Ralf de Pagter en Freek Vos aan. Het coachduo Herman van den Belt/Mark van Schutterhoef versterkte de ploeg met de oud-international Kevin Bleeker en de Canadese international Kaza Kajami-Keane. Met name laatstgenoemde is voor de Zwolse formatie een lot uit de loterij. Deze spelverdeler doet geen gekke dingen en kan zowel scoren als teamgenoten in stelling brengen.

Het zal nog een heet middagje in Zwolle kunnen worden. Waar toch ook wat Leidse supporters worden verwacht, te meer daar het U16-team van Zorg en Zekerheid Leiden om 16.30 uur, dus na afloop van de eredivisiewedstrijd in hetzelfde theater in actie komt.

Voor wie niet naar Zwolle afreist, biedt de livestream uitkomst. Hier zijn de livestats terug te vinden.

EuropeCup

Het tweede front is de FIBA EuropeCup. Komende woensdag speelt Zorg en Zekerheid Leiden de tweede thuiswedstrijd in de tweede groepsfase. Tegenstander is Kataja Basket. De Finse ploeg is net als Zorg en Zekerheid Leiden nog zonder winstpunten. In het verleden hebben beide ploegen al eens de degens met elkaar gekruist. Op 17 december 2013 troffen beide formaties elkaar in de Vijf Meihal. Dit duel voor de EuroChallenge werd door Zorg en Zekerheid Leiden gewonnen met 72-58. Om te voorkomen dat Zorg en Zekerheid Leiden drie keer op rij verliest, is de steun van het supporterslegioen gewenst. Uiteindelijk werkt een fanatieke thuisschade enorm door, wat wel is gebleken in de recente duels met New Heroes Den Bosch en Donar. Kaarten voor deze Europese topwedstrijd kun je hier aanschaffen.

NBB-bekertoernooi

Dan is er ook nog de kwartfinale van het NBB-bekertoernooi. Zorg en Zekerheid Leiden moet het in twee wedstrijden opnemen tegen Apollo Amsterdam. Voor zaterdag 12 januari stond een treffen tussen beide clubs op de rol voor de competitie. Dit duel is nu omgezet in de eerste bekerwedstrijd. Een dag later, zondag 13 januari, vindt het tweede duel in Amsterdam. Om te zorgen dat de Leidse ploeg vrijwel zonder zorgen aan de terugwedstrijd kunnen beginnen, is een goed resultaat in de Vijf Meihal van groot belang. Spelers en coaches rekenen weer op de steun van de zogenaamde zesde man – de supporters – en roepen iedereen dan ook op om Zorg en Zekerheid Leiden aan te komen moedigen. Een ticket voor de bekerwedstrijd van 12 januari (aanvang 20.00 uur) kun je hier kopen.


Eredivisie

Meer nieuwsberichten